avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea

am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt probleme in mostenirea familie bunicul avea o casa cu teren in care acum sta bunica mea ,de la tatal meu a ramas un apartament in care acum locuiesc eu cu mama mea in timp c fratelele meu sta in casa sotiei sale,bunicul a mai avut inca 3 terenuri pe numele sau ,cum vin impartite toate acestea?ce ii revine mamei mele?
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 10:11, 17 Noiembrie 2010
in primul rand se va dezbate mostenirea dupa bunic, adica toate bunurile sale, se vor imparti intre sotia supravietuitoare(bunica) şi tatal dvs, care vine la mostenire prin cei doi fii ai sai (tu si fratele tau).
Dupa aceea se va dezbate mostenirea dupa tatal tau, respectiv se vor imparti bunurile proprii ale acestuia intre sotia supravietuitoare(mama ta) si cei doi fii (tu si fratele tau)
Dezbaterea mostenirii se face in ordine cronologica, in urma fiecarui deces. Astfel, se va dezbate intai mostenirea dupa tata (decedat in martie 2009), apoi mostenirea dupa bunic (decedat in august 2009).
Mostenitorii tatalui sunt: sotia (mama dvs.) cu o cota de 1/4 din masa succesorala, restul de 3/4 din masa succesorala impartindu-se egal copiilor (dvs. 3/8 si fratele dvs. 3/8).
Mostenitorii bunicului sunt: sotia (bunica dvs.) cu o cota de 1/4 din masa succesorala, restul de 3/4 din masa succesorala revenind copiilor bunicului. In cazul in care tatal dvs. era singurul copil, cota de 3/4 de la bunic se imparte egal intre dvs. si fratele dvs., ca urmasi ai mostenitorului decedat (tatal dvs.). In cazul in care bunicul a avut mai multi copii, cota de 3/4 se imparte in mod egal acestora, iar dvs. si fratele dvs. mosteniti partea ce ar fi revenit tatalui dvs.

Mama dvs. nu il mosteneste pe bunicul dvs. din partea tatalui.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Ana Mocanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)