Multumesc, voi tine seama si de acest sfat. Eu platesc pretul pietei pentru apartament, nu il iau pe o suma derizorie...tocmai de asta vreau sa ma asigur ...sa nu raman cu banii dati, sa fac investitii in el..pentru ca apartamentul e praf si apoi sa mi se spuna ca actele sunt nule pentru ca domnul nu era intreg la minte....
Am gasit un apartament pe care as vrea sa-l cumpar. Problema este urmatoarea, mi se pare ca vanzatorul ar avea niste probleme psihice. Agentul mi-a zis ca si lui I s-a parut si mai apoi a aflat de la administrator - la nivel de barfa- ca a auzit el ca respectivul domn ar fi schizofrenic.
Domnul este casatorit, are copii dintr-o casatorie anterioara, cu care nu mai tine legatura si in acest moment este singurul beneficiar de drept al apartamentului, acesta fiind dobandit ca mostenire de la parinti.
A fost o prima intrevedere intre notar si vanzator, I-a pus o serie de intrebari timp de 1 ora, in care a fost intrebat si daca are probleme, intrucat raspundea rar si greu la intrebari, dar a negat ca ar avea probleme. Ei(el si sotia) au sugerat ca ar putea sa aduca un al 3-lea martor la semnarea contractului, in prezenta unei verisoare de-a domnului.
Problema mea este:
- ma ajuta cu ceva acest al 3-lea martor, pe care nu stiu cum as putea sa-l verific ca sunt rude
- daca il cred pe cuvant ca nu are probleme, si peste ani se dovedeste ca de fapt el avea si mi-a ascuns acest lucru...care sunt consecintele - mai ales in idea in care copii, dupa moartea lui, ar ridica vreo pretentie
- ma gandeam sa-l rog sa prezinte o hartie de la medicul de familie prin care sa ateste ca este apt sa semneze contractual de vanzare-cumparare; ma ajuta cu ceva?
Va rog sa nu-mi spuneti ca solutia este sa renunt la a cumpara acest apartament, ci vreau sa stiu ce procedura trebuie indeplinita pentru a fi totul legal si bine pentru toata lumea.