avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Activitate xyz_Liviu

Activitate xyz_Liviu

are logica "nu am stiut ca nu mi s-a adus la cunostiinta", insa, nu se poate argumenta ca soferul stia ca nu este voie sa circule fara rovinieta?
Si, daca la fapta de sus se poate merge si da castig de cauza ptr ca nu i s-a adus la cunostiinta pe loc, nu se poate la fel si cu amenzile primite prin posta, ca..este acelasi lucru, "nu mi s-a adus la cunostinta prima data"!?!?
daca nu gresesc, orele legale de munca sunt 20/sapt.. Interesesati-va si de asta.
Daca este asa puteti strange proba ca va obliga sa lucrati mai mult si dat in judecata..cerut si despagubiri. Merita, daca se poarta la acel mod.

App de "discutii private", pai locul de munca si o discutie ce implica ceva ilegal este privata?
D-le Silviu, decat sa intrati aici sa va luati de lume asa cu aere de sus, ati face tutror un serviciu sa nu intrati deloc, lipsa o sa vi se simta in mod placut!
Asta app, de \"Dacă sunteti prea 'ocupat' pentru a o expedia..\"..frumoasa formulare, multumesc pt ajutor, mare caracter! Probabil suntei unul dintre cei de la birou din cauza caruia trebuie toti cetatenii sa piarda timp, sa faca drumuri prosteste ca sa dovedeasca o plata.

Am platit amenda, sa verifice, am platit taxa la societate, la fel, nu sa ma duc eu sa le arat ca am patit deoarece nu stiu sa caute singuri.. Doar in ro este asa si asta din cauza oamenilor slugarnici, care pupa..si sustin asemenea practici si orice li se pune in carca. In alte tari se poate si fara tigania asta si fara sa mearga omul in 10 locuri, sa piarda timp in loc sa munceasca! Iar daca le spui se scuza si verifica, nu trimit citatii cu abuz, si nu pun executii santajand sa platesc de doua ori.
Si poate gresesc nefiind in domeniu, dar legea imi spune sa platesc amenda, insa nu cred sa existe lege care sa imi spuna sa depun pv! Si faptul ca l-am trimis prin posta ca am pierdut timp si m-am rugat si de un politist sa imi ia xerox-ul este destul, dar sa si strabat Bucurestiul ca unii nu este sigur daca isi fac treaba..este prea mult pt ca nu era obligatatie \"prin lege\", ci o masura de siguranta pt ca unora nu le pasa si nu isi faca treaba!!!

D-le hotumattua, nu prea sunt \"forumist\" :)))) ci doar enervat, scarbit de ce se intampla iar si iar in tara si cu lucruri diverse. Aici pe site, incercam sa aflu cum sa scap din magaria asta pt ca nu ma pricep (recunosc) si am zis ca gasesc oameni cu bunavointa si profesionisti. Insa vad ca mereu sa gaseste cate unul sa-ti strice cheful si sa sa apara sila de tara asta..
In rest, aveti dreptate, asta spun si eu (si va multumesc pt sustinere) fiecare sa-si faca treaba. Am avut firma trebuia dupa ce plateam 7 op-uri sa merg sa stau si la alte cozi de ore in sir sa le depun, ca xxx sa le si vada..parca nu le vedeau oricum la balante, bilanturi, asa cum au vazut imediat cand am intarziat o luna si au trimis citatie. Deci ei le pot vedea, verifica dar cu nesimtire fataie lumea degeaba. Si repet doar la noi in tara este asa..
In cazul de fata sunt nesimtiti pt ca i-am sunat, explicat ca platesc mereu la timp si ca am doua chitante ce dovedesc..ca ei gresesc, si in loc sa le traga un semnal de alarma, sa verifice, ei spun sa le aduca pe alea, iar restul platesc \"inca o data\" daca nu pastrat chitantele..
Dar eu sunt ala raul..
Seara buna tuturor si multumesc deasemenea tuturor cu bunavointa si ajutor!
corect am doua din cele 5 care ei spun "neplatite", si imi trebuiesc inca 3 dar..asa este nu stiu unde le-am platit, iar daca le ia la masa, posibil sa fi plait la alta fliala cec sau alt ofociu postal deci slabe sanse.
La cum merg lucrurile in tara asta sunt sanse sa mori cu dreptatea in brate..deci ma interesa daca fac acea contestatie (asta insemna la judecatorie), voiam sa stiu:
- ce sanse am sa castig, si,
- daca exista asemena cazuri castigate, a.i. sa nu fac tiganie degeaba, sa si pierd..
Va multumesc!
buna ziua si multumesc de raspuns!
- deci fie 3 fie 5 sunt prescrise din cate inteleg, primele 3 amenzi iar ei fac abuzuri, nu?

- multumesc, am incercat de ex la cec dureaza 2 saptamani minim, costa 60 ron, cereri si pe langa toate acestea m-a intrebat daca la acel oficiu sigur..deci daca fac cererea la cec Bucu si am platit la cec Sf.Gheorghe..degeaba fac, si atunci cum sa gassc o copie in tara asta?.
Mai mult odata se platea la cec, alta data la posta, ba la trezorerie, si eu atunci de unde sa stiu cand niste xxx au tot schimbat legea si unde am platit daca au fatait de-a lungul anilor plata asta de nu mai stii nimic?!?! Deci ar trebui sa merg in 3-4 locuri pt fiecare chitanta, timp si bani pierduti..pe o chestie nesigura ca este romania, de asta am ajuns in sit asta!

- prima idee era sa dau un ex ca ei gresesc sa nu mai pateasca bataia de joc si talharia asta atata lume din cauza unor indolente..
Si atunci intrebarile:
1: cat la suta am sanse sa castig?!?
2: stiti cazuri similare castigate de vreun avocat?

Multumesc, zi buna
buna ziua!
mi-a venit somatie ca as avea de plata 5 amenzi de circulatie. Am sunat la ei, le-am spus ca eu am platit dar au zis ca daca nu am chitanta nu au ce face si ca asa sunt mii de oameni!!!!
A: PLATA
a.1) eu intotdeauna le platesc in termenul legal minim pt ca: pana la urma tot trebuie sa le platesc, nu pot scapa, si, daca tot trebuie sa le platesc am atata logica si creier sa le platesc in termenul de 48 ore, respectiv jumatate din suma.
Aceasta se poate vedea si verifica cerand toate amenzile/platile mele facute de-a lungul timpului, si se va vedea ca nici una nu a fost facuta la mai mult de 48 de ore!
a.2) dintre cele 5 la 2 am copie xerox..restul nu le gasesc, insa daca dovedesc si ca tot ce am platit pana acum a fost in max 48, si coroborat cu dovada ca 2 din cele 5(care ei spun ca sunt neplatite) au fost platite, nu arata un model, si totdata nu creeaza un precedent ca ei habar nu au ce fac sau nu isi fac treaba bine si restul de 3 chitante pot fi si ele platite la fel ca tot ce am platit pana acum si mai ales la fel ca cele 2 ce la ei nu apar desi eu am dovada?!?
a.3) dovada platii am trimis-o cu posta (normal, nu confirmare de primire) sau, dat chitanta unor politisti de circulatie pe strada, ca sa nu bat eu drumurile pana la udriste, deci nu pot dovedi nici depunerea lor, nici plata, dar asa am facut cu toate si unele au ajuns la ei ca „platite” altele nu!
a.4) sunt obligat sa pastrez chitantele ce fac dovada, si cat timp? Desi, ar trebui sa verifice ei in contul lor, cum este in tarile civilizate. Pe de alta parte exista: internet, mobil, fix, lumina, intretinere, rata, pensie alimentara, impozit masina, impozita casa..etc, daca ar pastra pt incompetenta tuturor toate chitantele ar trebui sa faca omul arhiva in casa??!
B: PRESCRIPTIA, Timpul, unora din ele
b.1) unele chitante sunt din 2001, 2002, 2003, si inca doua din 2009 si 2010. Primele 3 nu s-au prescris la 5 ani??

Daca ar fi dupa mine pe baza dovezii ca intotdeauna platesc in 48 ore, si, ca am 2 din cele 5 care ei spun ca nu sunt platite, i-as da in judecata de abuz, neglijenta sau chiar furt ori talharie ca asa este, imi baga mana in buzunar si ma forteaza cu executare silita sa platesc de 2 ori..este ca la clanurile de romi, ca la camatari..indamisibil, bataie de joc!
Sa contest somatia, sau ce sa fac? Suma totala 550 ron, nu ar fi mare..scazand cele 2 care le am ar fi vreo 435, insa atat de mult sunt satul de magariile si nesimtirea din ro, incat mi-e sila de tot ce se intampla in tara asta si mai mult pt a da o dovada, un ex, as vrea sa castig aceasta „japca” al politiei ori CF..oricare din ei nu si-au facut treaba.
Cum pot scap sa nu mai platesc inca o data? Nu este normal sa plateasca omul de 2 ori, ca cineva nu isi face treaba ori habar nu au de capul lor si ar trebui sa intelega sa-si faca treaba daca omul plateste, este corect! X-(

Va multumesc, saptamana buna!