Dacă în cartea de muncă sunt corecturi ale sporului de vechime pe patru ani ( de la 10% la 15% cum era normal conform tranşelor de vechime) şi pe ştatele de salarii nu se regăsesc nici sporul corect nici sumele respective, după ce mi se va calcula pensia? La dosarul de pensie se iau în calcul datele din cartea de muncă, dar fiind atâtea modificări mă gândesc să nu mi se ceară adeverinţă după ştate şi să am de pierdut la calculul pensiei.
Am citit hotărârea judecătorească şi nu sunt trecută;există un tabel cu membrii de sindicat care au semnat pentru acel proces pe 2010, pe o singură pagină, ultimul rând al tabelului nefiind completat cu nici un nume; nu există a doua pagină care s-ar fi putut pierde; toate datele personale ale membrilor sunt scrise de liderul de sindicat, doar semnăturile sunt date individual. Mai există încă patru persoane care au fost omise. Deşi am întrebat şi eu şi alţi colegi despre ce procese este vorba, răspunsurile au fost evazive şi incorecte - personal am crezut că semnez o listă pentru întreaga perioadă. Nu s-a dorit ca toată lumea să ştie despre ce e vorba şi să fie trecută pe liste.. nici compartimentul contabil nu ne-a comunicat nimic, posibil cu ştirea conducerii.. nu ştiu exact, cert e că de câte ori am întrebat de aceste liste nu am primit nici o lămurire, decât după ce s-au prescris drepturile salariale.
Cât despre cotizaţii, am desfăşurătorul cu cotizaţiile reţinute lunar, pe tot anul 2010, şi pe alţi ani, virate la sindicat deci ar fi trebuit să fiu pe lista cu membri de sindicat.
Sindicatul unităţii de învăţamânt unde sunt titulară a obţinut recuperarea drepturilor salariale pe legea 221/ 2008. Au fost deschise două procese, unul pentru anul 2011(ianuarie - mai), altul pe perioada 1 ian.- 31 dec.2010. La constituirea listelor cu membrii de sindicat care au semnat pentru aceste acţiuni am fost trecută doar pe lista pentru primul proces, pentru anul 2011, liderul de sindicat a omis să mă treacă pe cealaltă listă şi nici nu m-a anunţat cu privire la acest lucru. Ca urmare am pierdut drepturile obţinute pe anul 2010.Ce pot face pentru recuperarea acestor drepturi având în vedere că pe 2010 am fost membru cotizant, iar eroarea nu mi se datorează - fiind vorba despre lipsa de informare din partea liderului sindical ? Mi s-a spus de către juristul sindicatului că nu mai pot face nimic, că dreptul de acţiune în instanţă s-a prescris. Am aflat despre faptul că nu am fost trecută pe acea listă pe 10 ianuarie 2014. Sentinţa civilă pentru anul 2010 a fost dată în aprilie 2013; de atunci şi până în ianuarie 2014 nu mi s-a spus nimic cu privire la sentinţă, proces, listă etc.. am şi alţi colegi care au "beneficiat " de aceeaşi informare "corectă" şi "promptă".