Am lucrat cu contract pe perioada nedeterminata iar după perioada de proba acesta a încetat . Ca sa nu va încurc logica am sa va spun ca in continuare am semnat un nou contract pe termen de o luna in aceiași locație absolut cu aceleași sarcini ,colegi, șefi dar pe alta firma aparținând acelorași patroni. Acum mă voi referi la prima perioada . Am întimpinat probleme cu obținerea fiecărei chenzine ,făcând poteca la contabilitate ,cereri prin registratura ba chiar am aderat si la o greva a celor mai vechi in societate care aveau 6 salarii neluate . după 6 zile de munca in a doua societate am cerut o recomandare pentru viitor fiindcă am estimat ca nu mai aveam viitor acolo fiindcă nu fusesem spărgător de greva. Am primit o hirtei numita notificare in care se spunea textual ca pentru cele trei luni caracterizarea nu e pozitiva si actul tine loc de scrisoare de recomandare .Am cerut unele detalieri scrise subliniind ca CM nu prevede motivarea ,dar daca totuși s-au exprimat negativ si consider ca de data asta sunt obligați la explicații . Am primit răspuns scris in care spuneau ca CM nu obliga firma sa motiveze, contrar la ceea ce eu arătasem, mai sus, ca nu ceream motivarea încetării contractului ci detalierea factorilor nepozitivi din scrisoarea de recomandare. când m-am dus sa-mi iau banii după încetarea contractului pe termen ,mă chema directorul executiv si mi-a zis ca mă da in judecata pentru hartuire ca i-am omorât cu hârtiile in registratura ,la care i-am spus ca nu am cum sa mă opun fiindcă are proba materiala si sigur o sa câștige , mi-a zis ca am mari probleme de sănătate, si a zis ca face de așa natura sa nu mă mai angajeze nimeni .
Daca exista material filmat si audio a ceea ce povestii credeți ca mi-au fost încălcate drepturi sau poate o avea dreptate si oi fii nebun cu capul si mă iau ca boala de omul sănătos ?
Beleaua e ca un medic de medicina muncii sa exprimat la 3 luni după prezicere ca am probleme de sănătate grave , iar după 9 zile când angajatorul a încetat angajările am primit si eu ,,apt de munca`` astfel îndeplinindu-se a doua profeție-amenințare ca nu mă va angaja nimeni ,chestia cu nebunia o scoatem din discuție fiindcă am recunoscut in fata șefei ca sunt nebun dar am avantajul ca nu mă vad de fraieri (domnia sa se interpunea intre mine si oglinda din birou)
In biblie e un caz in care judecatorul se exprima intre cele doua mame care isi revendica un copil cu solutia de a taia copilul in doua si fiecare sa primeasca o jumatate. In cazul prezentat cred ca cel mai bine e ca locuinta sa fie demolata si fiecare sa ia jumatatea sa ,daca tot e construita ilegal . Doamna probabil crede ca daca e terenul sau si constructia nu are acte o sa traga spuza sub turta sa , dar e fraier sotul daca renunta. Apoi ce relevanta are daca e procesoman ? Dreptul de petitionare e garantat de constitutie poate ca are dreptate dar nu stie sa administreze probe ,sau poate a mers pe buna credinta a sotiei si nu a strins si conservat probe . Daca sotul citeste asta il apreciez pentru ca lupta ,poate are dreptate !
Am muncit cu contract de munca pe perioada nedeterminata .Dupa 90 de zile perioada de proba ,printr-o notificare a angajatorului acest contract inceteaza fara a motiva decizia (conform CM) . Dupa 6 zile fac o cerere inregistrata pentru eliberarea unei scrisori de recomandare pentru alt angajator la solicitarea acestuia. Primesc un document numit notificare in care se spune ca referintele nu sunt pozitive si ca documentul tine loc de scrisoare de recomandare. Ca sa intelegeti substratul rautatii angajatorului va marturisescca acesta nu dadea salariile la timp iar eu efectiv ii bateam prepusii la cap de citeva ori pe zi pina ce-mi obtineam drepturile si cind metoda sa invechit am facut cereri scrise cu mentiunea ca nu mai vin la serviciu fiindca nu mai am bani ,sau am participat la greva alaturi de ceilalti angajati care si acum mai au 6 luni de neplata. Am cerut lamuriri cu documente ne pozitive care sa provina din dosarul personal si au spus ca CM nu obliga sa motiveze . Am cerut copie in totalitate cu opisul documentelor trimise din dosarul personal si nu ma incrimineaza nimic ,totusi am remarcat lipsa raportului de evaluare .La o discutie inregistrata audio-video ,directorul executiv spune ca am nevoie de un psihiatru fiindca am grave probleme psihiatrice la cererea mea motiveaza ca afirma asta din cauza demersurilor pe care le-am facut si pe care le-am expus mai sus si ca ma da in judecata pentru hartuire ,la care eu am zis ca nu ma pot opune fiindca are probe cererile semnate de mine , ca poate scrie 3-4 pagini cu lucruri rele despre mine dar cind ii cer sa expuna-n discutie unu-doua motive arata cu mina in spatele meu si spune astea-s motivele , mai afirma ca poate face sa nu ma mai angajeze nimeni. Poate fiind vorba de mine nu pot fii corect sau poate directorul are dreptate ca sunt nebun desi un medic de medicina muncii agreeat de angajator sa pronuntat ,,apt``va cer parerea pro sau contra sa va exprimati daca vedeti masuri discretionare si contrare Constitutiei ,C.M. si C.C. ,daca ar fii motivate si in drept m-ar ajuta si mai mult . Va multumesc anticipat macar ca ati citit acest mesaj !
grigore.costel@hotmail.com