avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate miki1960

Activitate miki1960

Răspuns la discuția Drept civil
Multumesc!
Discuție Drept civil
Buna ziua
Sintem patru mostenitori ai unui teren. Am dezmembrat terenul, am facut iesirea din indiviziune si fiecare din noi are parcela lui cu extras de carte funciara.
Trei dintre mostenitori vrem sa vindem parcelele noastre dar al patrulea nu vrea sa-si vinda parcela odata cu noi deoarece considera ca pretul cerut de noi este prea mic.
Intrebarea este daca exista vreo cale legala prin care sa-l obligam pe al patrulea sa-si vinda parcela la pretul solicitat de noi? Sau el poate sa nu-si vinda terenul?
Multumesc
Răspuns la discuția Vinzare teren
Multumesc
Răspuns la discuția Vinzare teren
Nu, sint persoana fizica.
Discuție Vinzare teren
Buna ziua, vreau sa vind un teren construibil intravilan prin intermediul unei agentii imobiliare. Valoarea terenului este in jur de 700.000,00 euro.
Care este cota de TVA perceputa de agentie pentru vinzarea terenului?
Multumesc
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri dar scuze tot nelamurit sint. Daca sint pensionat medical si nu am contract de munca pe societate, banii care ramin de incasat cum ii scot din societate, sub forma de dividende? Multumesc.
Buna ziua, ideea este ca proiectul va fi predat pina imi va iesi decizia de pensionare dar incasarea contravalorii lucrarii se va face in 2-3 luni, pot sa-mi scot banii ca si dividende?
Buna ziua
Sint administrator si asociat unic la o firma de proiectare in constructii. In luna mai imi depun dosarul pentru pensionare medicala si probabil voi obtine gradul III de invaliditate. Problema mea este ca mai am de finalizat o lucrare care probabil se va plati undeva in luna septembrie. Intrebarea mea este cum voi putea sa-mi recuperez banii acestia. Nu vreau sa mai lucrez cu program redus, vreau sa beneficiez de pensia integrala.
Multumesc
Răspuns la discuția Returnare produs
Va multumesc tuturor.
Răspuns la discuția Returnare produs
Buna ziua
In legea 449/2003 republicata 2008 prin consumator se intelege:

"consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în cadrul contractelor care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale"

Eu inteleg ca, persoanele juridice nu intra in categoria "consumator" ci numai cele fizice.
Sau poate ma insel?
Multumesc