avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Returnare produs
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Returnare produs

Buna ziua
Am achizitionat un GPS ca persoana juridica.
Am solicitat firmei restituirea contravalorii produsului (deoarece nu sint multumit de produs) si am primit urmatorul raspuns:

Conform legislatiei din Romania, aveti dreptul de a returna produsele achizitionate de pe evolioshop.com in termen de 14 zile de la cumpararea lor. Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice, mai multe informatii veti gasi pe site-ul nostru in Politica de retur.
Dumneavoastra ati achizitionat GPS-ul E..Preciso PRO HD, factura cu nr. 51835 / 20.08.2014, ca persoana juridica, prin urmare nu va puteti incadra in politica de retur.

Ce as putea face in acest caz ca sa-mi recuperez banii.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miki1960 , utilizator 16:27, 29 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua
In legea 449/2003 republicata 2008 prin consumator se intelege:

"consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în cadrul contractelor care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale"

Eu inteleg ca, persoanele juridice nu intra in categoria "consumator" ci numai cele fizice.
Sau poate ma insel?
Multumesc
Intelegeti bine, dl. BODEALEX nu intelege ca nu orice cumparator este si consumator in sensul legii.

Faptul ca nu sunteti multumit nu cred ca este un motiv pentru care v-ati putea recupera banii pe calea instantei... ati putea dovedi ca nu are caracteristicile descrise in cartea tehnica? Acesta ar putea fi un motiv.
Va multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)
Ps juridica pot sa returnez un produs? adela05 adela05 Daca am cumparat u telefon ca ps juridica, am vreun temei legal sa returnez produsul? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa si protectia consumatorului Vanda_T Vanda_T Buna ziua, se aplica legea consumatorului unei PFA, avand in vedere ca aceasta nu are personalitate juridica? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)