avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... PS juridica pot sa returnez un produs?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

PS juridica pot sa returnez un produs?

Daca am cumparat u telefon ca ps juridica, am vreun temei legal sa returnez produsul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:42, 23 August 2011
Conform art.2 din legea 449 /2003 republicata ...personele juridice nu sunt considerate consumatori. Dvs puteti returna produsul, decat daca aveti un contract de achizitie in care se mentioneaza ca aveti o garantie, sau motivele pentru returnare.
" Art. 2
In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs miki1960 miki1960 Buna ziua Am achizitionat un GPS ca persoana juridica. Am solicitat firmei restituirea contravalorii produsului (deoarece nu sint multumit de produs) si am ... (vezi toată discuția)
Pfa si protectia consumatorului Vanda_T Vanda_T Buna ziua, se aplica legea consumatorului unei PFA, avand in vedere ca aceasta nu are personalitate juridica? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)