avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate DanaBrasov

Activitate DanaBrasov

Banuiesc ca "o nevoie urgenta si neprevazuta de bun" poate fi si situatia in care doreste sa doneze bunul (imobilul, in acest caz).
Buna ziua,
Intre o persoana fizica si una juridica exista un contract de comodat incheiat pe termen de 30 de ani. Care ar fi sansele persoanei fizice sa obtina evacuarea inainte de expirarea termenului si cum?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare suprafata teren
Ca instanta va analiza probele "pe baza unor criterii clar stabilite si in lumina intelepciunii sale instanta va decide in consecinta" cred ca este evident. Ideea este ca, avocati ce cunosc legislatia, care au experienta, sa se exprime cu privire la posibilitatea obtinerii unui verdict. Ca cineva sa-mi spuna ca instanta va analiza probele si ca "in lumina intelepciunii sale instanta va decide in consecinta", nu ma ajuta cu nimic.
"(...) art.1743 Cc, alin.2, si consider ca fiind o vanzarea fara probleme din acest punct de vedere" - nu ma refeream la relatia vanzator-cumparator, ci la modul de gandire al instantei, daca paratul va spune "reclamantul nu are decat 3800 mp, si nu 3986,00, pentru restul vanzatorul nu a avut acte.
Probele din dosar sunt Titlul de proprietate al paratului pentru 1100 mp, contractul de vanzare-cumparare (al meu, reclamantul) pentru 3986 mp, o expertiza (ce se va face) care va releva faptul ca o latura de separare a celor 2 proprietati are 39 m si nu 44.43 m, asa cum se specifica in schita cadastrala (intrand pe terenul meu).
Ca urmare, ii rog pe cei care au cunostinte in aceasta speta sa se pronunte cu privire la sansele de reusita, iar daca nu m-am exprimat foarte clar, va rog cereti-mi detalii.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare suprafata teren
Multumesc pentru raspuns. Exista pe dosar pe rolul instantei. Scuze, cred ca n-am fost foarte explicita. Faptic, vecinul are ceva mai mult decat 1100 mp, cat are in proprietate. Daca instanta dispune sa-mi restituie in poesesie cei 150 mp solicitati de mine, va avea undeva pe la 1030 mp, deci mai putin decat in acte. Cat de important este faptul ca in contractul meu de vanzare-cumparare se specifica faptul ca mi se transmit 3986 mp, din care doar pentru 3800 a avut acte (cu toate acestea cadastrul este pentru 3986 mp)?
Speta este urmatoarea: am cumparat o casa cu teren, la tara. In contractul de vanzare-cumparare se specifica: " imobilul (...) impreuna cu suprafata totala masurata de 3986,00 mp (suprafata din acte m3800,00 mp) ". Terenul in suprafata de 3986 mp este intabulat pe numele meu, pentru acesta suprafata platesc impozit, iar pe schita cadastrala se specifica faptul ca terenul este ingradit. Deci, la momentul intocmirii schitei cadastarale acolo se afla gardul. Dupa 6 luni de la cumparare, am constatat ca, in urma masurarii, unul dintre vecini a intrat cu cca. 150 mp pe terenul meu. Are un titlu de proprietate pentru 1100 mp, fara cadastru si intabulare. Cu terenul meu are vreo 1186 mp. Eu sunt cumparator de buna credinta, cu cadastru si intabulare. Ce sanse am sa-mi recuperez cei 150 mp, daca cei 1100 mp ai vecinului ar insemna sa intre pe jumatate din acesti 150 mp? Va multumesc.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Anul trecut am obtinut un titlu executoriu pentru recuperarea unei sume de bani de la o societate comerciala. In urma demersurilor facute de executorul judecatoresc,la care am apelat,la Directia de Taxe si Impozite Locale am aflat ca respectiva societate detine mai multe autovehicule. Executorul a pus sechestru pe aceste autovehicule si a facut adresa catre politie pentru a fi oprite in trafic. Problema este ca, societatea avind mai multe puncte de lucru in tara si masinile aflindu-se la aceste puncte de lucru, nu putem intra in posesia acestora pentru a le putea valorifica.
Intrebarea mea este: cum il pot obliga pe debitor sa predea aceste autovehicule executorului judecatoresc?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția RADIERE MASINA
Masina am vindut-o unei firme, emitind o factura. Aceasta firma nu a facut altceva decit sa inregistreze masina la Directia de taxe si impozite a primariei de care apartine, fara a face transcrierea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculului. Astfel, masina apare ca inmatriculata pe numele firmei mele, astfel ca am primit mai multe amenzi pentru neplata rovignetei. Eu doresc sa obtin o hotarire judecatoreasca prin care sa se dispuna radierea de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculului, pentru ca pe cale amiabila nu am reusit rezolvarea problemei.

Multumesc
Discuție RADIERE MASINA
BUNA SEARA.
VA ROG SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACTIUNE PRIN CARE SOLICIT RADIEREA DE LA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULULUI.
MENTIONEZ CA MASINA ESTE RADIATA DE DIRECTIA DE TAXE SI IMPOZITE A PRIMARIEI.

MULTUMESC

Buna ziua.
Am o hotarire definitiva prin care am obtinut anularea deciziei de concediere. S-a dispus reintegrarea pe postul ocupat anterior concedierii si plata drepturillor salariale(este vorba de salarii pt. perioada de dinainte de intrarea in insolventa, cit si pt. perioada de dupa intrarea in insolventa). Am luat legatura cu administratorul special al societatii si administratorul judiciar. Sint purtata de la unul la altul, fara a rezolva nimic.Ce ma sfatuiti sa fac pt. a pune in aplicare hotarirea? Ma intereseaza ,in special, reintegrarea si actele pt. somaj.
Buna ziua.
Am nevoie de un sfat. La noi in bloc isi desfasoara activitatea un cabinet psihologic. Problema este ca se afla la etajul 10 si in fiecare zi cel putin 20 de persoane apeleaza la serviciile respectivului psiholog. Folosesc liftul, fapt ce implica consum de energie electrica, pe care o platim toti locatarii. Cum putem sa-l obligam sa suporte aceste cheltuieli?