DanaBrasov a scris:
Multumesc pentru raspuns. Exista pe dosar pe rolul instantei. Scuze, cred ca n-am fost foarte explicita. Faptic, vecinul are ceva mai mult decat 1100 mp, cat are in proprietate. Daca instanta dispune sa-mi restituie in poesesie cei 150 mp solicitati de mine, va avea undeva pe la 1030 mp, deci mai putin decat in acte.
Se va face o comparare de titluri, pe baza unor criterii clar stabilite si in lumina intelepciunii sale instanta va decide in consecinta. Acum eu nu stiu ce probe sunt in dosarul respectiv ca sa imi dau cu presupusul mai departe.
DanaBrasov a scris:
Cat de important este faptul ca in contractul meu de vanzare-cumparare se specifica faptul ca mi se transmit 3986 mp, din care doar pentru 3800 a avut acte (cu toate acestea cadastrul este pentru 3986 mp)?
Dpmdv, dat fiind faptul ca diferenta de suprafata a terenului in plus este doar de 4,66%, deci mai mica de 5%, va incadrati in limita trasata de art.1743 Cc, alin.2, si consider ca fiind o vanzarea fara probleme din acest punct de vedere. Insa, ramane in discutie ce am scris in primul paragraf.