avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pozitionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pozitionare teren

As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe baza caruia a intabulat o parte din acea suprafata, binenteles cu alte nr. topo , din cauza unei schite gresite realizate de primarie si a topografei care a luat de buna acea schita. Precizez ca terenul este intravilan, in suprafata de aproximativ 3800 mp, iar instanta initial a refuzat sa judece cauza, pe motiv ca noi nu am avut un titlu de proprietate eliberat anterior, cu toate ca am aratat ca am depus cereri repetate la primarie, este terenul pe care bunicii nostri l-au inscris in CAP, a fost trecut in Registru agricol pana la infintarea CAP in 1962 pe numele bunicilor nostri, si intabulat la Notariat in CF din anul 1911!
Celui caruia i-a fost eliberat titlul de proprietate, nu a avut teren in acel loc dar, pe motivul ca la desfintarea CAP a cumparat un grajd in acel loc, a fost improprietarit cu 12000 mp teren intravilan!
Precizez ca terenul nostru nu are nimic cu constructia cumparata si demolata apoi partial, fiind situat la aproximativ 30 de metri de aceasta.
In procesul judecat (pe care de fapt instanta a refuzat sa-l judece pe fond), expertul judiciar desemnat la cererea instantei, a precizat ca terenul se suprapune cu al nostru, dar instanta nu a tinut cont de aceasta!
Cu toate ca am demonstrat ca terenul nostru se afla acolo unde l-a identificat si expertu topograf judiciar, cu harta cadastrala Austro-Ungara(terenul fiind intabulat inca din 1911!) pe care se arata clar numerele topo si pozitionarea corecta, instanta considera ca nu ave niciun motiv sa cerem cercetarea temeiniciei eliberarii titlului de proprietate celeilalte persoane (poate motivul este si ca fosta primarita care i l-a eliberat abuziv este acun grefier ...la judecatoria unde s-a judecat procesul!)
In alta ordine de idei, judecatorul care a inceput procesul si care a cerut expertiza topo judiciara care ne-a dat dreptate a fost schimbat pe motiv ca a iesit la pensie iar sentinta a fost data de alta judecatoare (acum primul judecator este totusi "reincadrat" si judeca in continuare la aceeasi judecatorie!).
In concluzie, consideram ca la intocmirea schitei parcelare si a planului de situatie al celui care a intabulat acel teren pe baza titlului de proprietate eliberat abuziv, s-a facut o grava eroare, care a dus la suprapunerea terenurilor, deci am vrea sa contestam schita lui de situatie, pentru ca instanta a refuzat sa judece pe fond cererea noastra de anulare partiala a titlului de proprietate a respectivei persoane, pentru ca primaria a refuzat sa dea curs cererilor noastre repetate , si pe legea 18 si pe legea 247, depuse in 1991, 2002, 2005 si inregistrate la primarie si in consecinta nu ne-a eliberat un titlu de proprietate pe acel teren, repet INTRAVILAN, cu toate ca la toate cererile am anexat si extrasele CF care aratau ca suntem proprietarii acelui teren (si suntem in continuare la Ocpi, inscrisi in Cartea funciara ca proprietari ai acelui teren). Insa, conform schitei folosite de cel care a intabulat in 2006 terenul, numerele lui topo au fost gresit pozitionate de catre primarie si in consecinta astazi nu mai exista loc pentru terenul nostru, noi il avem numai in acte, extrase CF si nr topo!

Alte discuții în legătură

Schita de amplasament ? miki70_is miki70_is [b][b]1.Mai exact ce inseamna SCHITA DE AMPLASAMENT si ce implica aceasta,se refera la o suprafata de teren si este solicitata de catre instanta de ... (vezi toată discuția)
Terorizat de ancpi, cadastru vechi si nou bms bms Ma dispera astia de la OCPI, in 1996 s-a intabulat un teren in baza Titlului de Proprietate (L18/1991). Pe atunci se copia in cel mai bun caz o parte din ... (vezi toată discuția)
Intabulare Dumies Dumies Am obtinut in urma unui Partaj judiciar (mostenire) o parcela intravilan in suprafata de 1500mp(titlu de proprietate) .Am intabulat aceasta parcela conform ... (vezi toată discuția)