Tatal meu in anul 2013 a formulat in instanta o cerere de rectificare a nr. tarlalei din tiltul de proprietate obtinut in baza legii 18/1991. Primaria, ca parat in cauza, a fost de acord cu cererea lui. S-a facut o expertiza topo care nu a lamurit efectiv daca terenul se afla intr-o alta tarla sau nu, concluzionand doar ca exista o suprapunere partiala peste alt teren.
Cererea a fost respinsa pentru motivele aratate in expertiza.
Nelamuririle mele sunt:
1. calea de atac aratata in hotarare este cea de recurs. Este corect? nu trebuia sa fie apel?
2. pot cere casarea hotararii pentru ca instanta nu a insistat in lamurirea situatiei in teren?
3. daca incerc pe cale administrativa sa rezolv problema, este nevoie sa am planul urbanistic zonal, care nu exista si care m-ar costa peste 1000 de euro? si care este procedura?
4. ma puteti ajuta si cu alte idei?
Daca expertiza respectiva a statuat faptul ca terenul tatalui se suprapune cu un alt teren este posibil ca terenul tatalui sau al vecinului sa nu fi fost bine acordat in parcela si taraua respectiva! Bineinteles ca puteti face apel in cauza, dar este si posibil ca Primaria, descoperind o astfel de greseala sa anuleze in parte ultimul titlu de proprietate eliberat si care, prin pozitionarea terenului respectiv, incalca celalalt teren si sa elibereze un nou titlu de proprietate corect intocmit (asta daca titlul respectiv ce trebuie anulat nu a intrat in circuitul civi); pentru ca mai mult ca sigur titlul respectiv a intrat in circuitul civil, apreciez ca problema dvs. poate fi solutionata in instanta, printr-o actiune in revendicare si granituire!
Oricum va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa va vada dosarul aflat pe rolul instantei si sa va sfatuiasca, conform inscrisurilor aflate la dosar, cum este mai bine de facut ptr. dvs.!
Ce e de facut?
shadyrk
Judecandu-se cu primaria, o persoana a obtinut titlu de proprietate pe un teren in baza unei expertize. Judecandu-ma si eu cu primaria, am obtinut titlu de ... (vezi toată discuția)