avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SCHITA DE AMPLASAMENT ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SCHITA DE AMPLASAMENT ?

1.Mai exact ce inseamna SCHITA DE AMPLASAMENT si ce implica aceasta,se refera la o suprafata de teren si este solicitata de catre instanta de judecata,avand ca obiect eliberarea titlului de proprietate?
2.SCHITA DE AMPLASAMENT este sinonima cu schita topografica(cadastru) ?
3.Cu aproximatie,care sunt costurile(pret,etc)privind efectuarea schitei de amplsament?

Astept raspuns si pe adresa:miki70_is@yahoo.com

Cu respect,va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
miki70_is, utilizator
Cel mai recent răspuns: miki70_is , utilizator 23:44, 31 Octombrie 2009
miki70_is a scris:
1. Mai exact ce inseamna SCHITA DE AMPLASAMENT si ce implica aceasta,se refera la o suprafata de teren si este solicitata de catre instanta de judecata, avand ca obiect eliberarea titlului de proprietate?
2.SCHITA DE AMPLASAMENT este sinonima cu schita topografica(cadastru) ?
3.Cu aproximatie,care sunt costurile(pret,etc) privind efectuarea schitei de amplsament?

Buna ziua,
1.
Schita de amplasament este, in general, un desen de mână, care indica dimensiunile principale si pozitionarea in zona de proximitate imediata (limitata la vecini) a unui bun imobil (teren, constructie). Ea contine un minim de informatii in legatura cu imobilul.
2.
Schita de amplasament nu este nici sinonima nici asemanatoare cu o schita topografica, aceasta din urma fiind mai complexa, continand informatii despre imobilul in cauza (cu toate dimensiunile masurate cu precizie), terenul si imobilele din jur, cu un grad de precizie ridicat si cu coordonate topo-cadastrale (sistem local sau sistem Sterea 70) care fac legatura cu imobilele din jur (parcela cadastrala).
3
Costul schitei nu se poate estima generic, ea fiind in general parte a unui raport de expertiza (constructii, topografica, etc.).
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
2.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs.
Domnului expert judiciar Eugen Marcov.

Cu deosebita stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Diferente expert topo - cadastru contra expert constructii civile si industriale stepetrache stepetrache buna seara ! rog daca se poate o lamurire din partea domnilor specialisti din forum: care este diferenta intre un expert specialitatea topografie - cadastru - ... (vezi toată discuția)
Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)