avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate bella_2014

Activitate bella_2014

Buna ziua, o ultima intrebare,am lucrat la firma respectiva pana la 1 februarie ,s-a incheiat contractul, dupa care am intrat la somaj, acum in martie voi naste , pana la sf lunii, deci vor fi 2 luni de somaj, indemnizatia cum va fi calculata, avand in vedere k in ultimele 12 luni de la ultimul loc de munca salariul meu a fost destul de mare , ma va afecta acele 2 luni de somaj , sau ma voi incadra la acel prag de 1200 lei/luna. multumesc.
multumesc frumos pentru raspuns, o zi buna.
Este adevarat k ei dc nu-mi trimit pana azi la ora 16 actele necesare ptr somaj , firma poate primi o amenda de 5000 ron ?
Dc ei nu-mi trimit actele azi , pierd indemnizatia , dar merg cu somajul mai departe , ceea ce mie nu-mi convine, multumesc .
Va multumesc frumos , cei de la munca zic k mai devreme de data de 10 nu-mi pot completa adeverinta (fiind data de salariu),am sa incerc la somaj asa cum a-ti spus fara luna ianuarie , am cerut deja la salarizare , poate voi avea noroc...oricum m-am mai linistit, multumesc mult.
Buna ziua , din nou...sunt disperata nu stiu ce sam
La noi in tara se pare k, copilul nu mai are nici un drept
Asa am inteles si eu k dc imi vor incheia contractul de munca(ceea ce s-a si intamplat)voi putea merge la somaj si asa se rez treaba , dar se pare k nu este asa
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat dc mai am ceva de facut
Pana sa-mi incheie contractul de munca(31.01.2014) de la somaj mi s-a zis k ma vor prelua ei dar fara sa fiu in concediu medical....asa am si facut am avut ultima zi de medical pana pe 31.01.2014, dar in schimb sa depun dosarul ptr somaj pana pe data de 9, ceea ce nu se poate zic cei de la salarizare, ptr k eu banii ii voi lua pe data de 10, iar acea adeverinta cu ultimele venituri imi va fi completata dupa data de salariu , adica undeva 11.12.02.2014. si nu ma mai incradrez la somaj , ei vor dosarul pana vineri acum , k sa pot beneficia de indemnizatie , dc doresc doar k sa ma inscriu ptr somaj as avea 60 de zile , dar pierd indemnizatia......ma poate sfatui si pe mine cineva , sau am piardut tot.
Multumesc frumos de raspuns.
Buna ziua....
As dori sa mai stiu cum as putea sa procedez in cazul meu ....
Sunt angajata la aceasta firma din 1.11.2012, am contract pe perioada determinata , pana la data de 31.01.2014, din pacate mi se va incheia contractul....problema este k sunt insarcinata in 7 luni ...ce anume trebuie sa fac acum sa nu pierd acea indemnizatie?....Va multumesc !
multumesc frumos de raspuns...
Buna ziua...
ma poate lamuri si pe mine mai exact ce inseamna acei 85% din salariu pe ultimele 12 luni.....eu vreau sa stau acasa 2 ani ultimile 12 luni am avut un salariu de 2000 de ;lei net....cat voi lua pentru acei 2 ani(pe net sunt 2 variante, stau acasa 1 an iau 85%sau stau acasa 2 ani , iau 85%, dar nu mai mult de 1200)...va multumesc anticipat!!