avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate ghitac

Activitate ghitac

Daca nu ati desfiintat titlul executoriu sau instanta nu a dispus incetarea executarii, sa nu credeti ca ati scapat de executare silita. Au fost anulate actele de executare dar nu inseamna ca acestea nu pot fi reluate...

Efectele solutionarii contestatiei Art. 719
(1) Daca admite contestatia la executare, instanta, tinand seama de obiectul acesteia, dupa caz, va indrepta ori anula actul de executare contestat, va dispune anularea ori incetarea executarii insesi, va anula ori lamuri titlul executoriu.
(2) De asemenea, daca prin contestatia la executare s-a cerut de catre partea interesata impartirea bunurilor proprietate comuna, instanta va hotari si asupra impartelii acestora, potrivit legii.
(3) In cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii, iar cand contestatia a fost exercitata cu rea-credinta, el va fi obligat si la plata unei amenzi judiciare de la 1.000 lei la 7.000 lei.
(4) Hotararea de admitere sau de respingere a contestatiei, ramasa definitiva, va fi comunicata, din oficiu si de indata, si executorului judecatoresc.
(5) Daca contestatia este admisa, executorul judecatoresc este obligat sa se conformeze masurilor luate sau dispuse de instanta.
(6) Atunci cand contestatia a fost respinsa, suma reprezentand cautiunea depusa ramane indisponibilizata, urmand a servi la acoperirea creantelor aratate la alin. (3) sau a celor stabilite prin titlul executoriu, dupa caz, situatie in care se va comunica executorului si recipisa de consemnare a acestei sume.
(7) In cazul in care constata refuzul nejustificat al executorului de a primi ori de a inregistra cererea de executare silita sau de a indeplini un act de executare silita ori de a lua orice alta masura prevazuta de lege, instanta de executare va putea obliga executorul, prin aceeasi hotarare, la plata unei amenzi judiciare de la 1.000 lei la 7.000 lei, precum si, la cererea partii interesate, la plata de despagubiri pentru paguba astfel cauzata.
(8) In situatia prevazuta la alin. (7), instanta va solicita incheierea prevazuta la art. 664 alin. (1) sau, dupa caz, actul care constata refuzul executorului judecatoresc de a indeplini un act de executare silita ori de a lua alta masura prevazuta de lege.

In functie de cele stabilite de instanta in hotarare, am putea sa va ajutam si cu o solutie.

PS In cazul Dvs. cred ca au fost anulate anumite acte de executare (probabil procedura indeplinita defectuos), au fost refacute si relauta executarea. In privinta cheltuielilor de judecata probabil ca se vor compensa cu parte din creanta.
Răspuns la discuția Chirias care refuza sa plece
Pai de ce mai solicitati si evacuarea in instanta in conditiile in care ati inregistrat contractul de inchirirer la finate si mai si expira pe 30.06.2014??
Pe 1.07.2014 va prezentati cu contractul la un executor judecatoresc si il puneti in executare...

Expirarea termenului Art. 1.809
(1) Contractul de locatiune inceteaza de drept la expirarea termenului convenit de parti sau, dupa caz, prevazut de lege, fara a fi necesara o instiintare prealabila.
(2) In privinta obligatiei de restituire a bunului dat in locatiune, contractul incheiat pe durata determinata si constatat prin inscris autentic constituie, in conditiile legii, titlu executoriu la expirarea termenului.
(3) Dispozitiile alin. (2) se aplica in mod corespunzator si contractului incheiat pe perioada determinata prin inscris sub semnatura privata si inregistrat la organul fiscal competent.
Răspuns la discuția titlu de proprietate
Puteti sa cumparati imobilul in cote egale de 1/2 fara probleme. Va prezentati la notar impreuna si ii spuneti ca il cumparati in cote egale. Dati banii, luati actul, mergeti acasa si va bucurati! Succes!
Ba puteti sa solicitati executorului judecatoresc sa-l evacueze pe fostul comodatar. Contractul de comodat este titlu executoriu daca a fost incheiat sub imperiul Noului cod Civil (incepand cu oct. 2011 parca) si indeplineste urmatoarele conditii:

Titlul executoriu Art. 2.157
(1) In ceea ce priveste obligatia de restituire, contractul de comodat incheiat in forma autentica sau printr-un inscris sub semnatura privata cu data certa constituie titlu executoriu, in conditiile legii, in cazul incetarii prin decesul comodatarului sau prin expirarea termenului.
Răspuns la discuția Mostenire / executare ?
da, poate fi executat silit acel imobil mostenit, pentru ca raspundeti cu bunurile dvs prezente si viitoare. Chiar daca aveti o poprire pe salariu, daca nu ati incheiat cu creditorul un angajament de plata din care sa reiasa ca se limiteaza doar la executarea silita prin poprire, acesta poate oricand in cursul executarii sa ceara executare silita mobiliara/imobiliara.
Răspuns la discuția Executare silita
Pot sa va intreb de ce vreti sa amanati 3 ani?
Răspuns la discuția Executare silita
c_dobrescu a scris:

Vreau sa stiu daca un contract de credit de nevoi personale reprezinta titlul executoriu, desi nu este specificat expres in contract "acest contract este titlul executoriu" si intr-un capitol al contractului este scris clar ca orice "litigiu se supune spre solutionare instantelor judecatoresti de drept comun". Deci la o executare se merge pe titlul executoriu care nu exista, sau pe ce scrie in contract si se merge pe o sentinta data de o instanta.


Contractul de credit este titlu executoriu pentru ca asa este prevazut de lege ci nu pentru ca scrie sau nu in contract. Si da, se merge la o executare pe un contract de credit si pe o incheiere data de o instanta (o mai dau in bara si instantele uneori cand vine vorba de titluri executorii dar in cazul contractelor de credit chiar nu prea au cum sa greseasca).
Incercati sa va focusati pe termenul de prescriptie si nu pe caracterul executoriu al contractului pentru ca veti pierde..
Răspuns la discuția Sulta
Schimbati notarul.
Poate fi urmarit si acel teren chiar daca nu l-ati ipotecat in favoarea bancii de la care ati obtinut creditul. Desi poate fi urmarit, et totusi nu poate fi vandut daca datoria este mai mica de 10000 lei, exceptie facand cazurile in care nu aveti alte bunuri disponibile sau dati dovada de rea credinta astfel cum este prevazuta de art. 812 NCPC