Multumesc inca odata pentru amabilitatea de a raspunde la aceasta postare.
Se pare ca musiu varul meu are sanse de a scapa ne legat de catre autoritati pentru evaziune.
Oricum...misterioase si de nepatruns sint caile Domnului. S-au gasit si astia de la Fisc sa-i ia la intrebari taman pe amaritii de la "tara". Dar, ce sa mai comentam...una-i justitia si alta-i dreptatea iar Fiscul deasupra tuturor.
Daca nu abuzez prea mult asi mai aveo o intrebare:
Daca tranzactia a fost incheiata verbal, fara vre-un act, macar scris si de mina , cum se poate dovedi in ce cuantum a fost incasata o anumita suma de bani?
La un moment dat, beneficiarul lucrarii ar putea declara ca l-a costat mausoleul 1 mil. de Euro.
In alta ordine de idei, nu cumva taman beneficiarul lucrarii ar fi trebuit sa retina "impozitul" pe venit si sa-l livreze catre Stat?
Ex: un PFA incheie o conventie civila cu un instalator, pentru o reparatie de 100 RON. Retine 16Ron pentru plata impozitului si-i da meseriasului 84 Ron.
Nu stiu, din punctul meu de vedere (care nu cred ca are cine stie ce greutate...adica mai deloc) mi se pare toata tarasenia tare anapoda.
Acum ceva hilar: daca varul meu o sapat cel mormint (cum se mai intimpla pe la ceea ce numim noi "tara") pentru 10 beri inseamna ca-i datoreaza statului 1.6 sticle bere?
Am un var in mediul rural care se ocupa, pentru asigurarea mijloacelor de subzistenta, cu constructia de cavouri.
Cei care l-au angajat pina acum au fost persoane fizice care au platit din banii proprii pentru materialele necesare constructiei plus munca prestata de nea varul meu (intelegere verbala intre cele doua parti).
Acum vine partea interesanta, cel putin pentru mine. De curind au aparut in comuna respectiva nu stiu ce agenti fiscali care, impreuna cu organele de politie locala, au inceput sa ia declaratii de la proprietarii cavourilor cum ca cine le-a construit si citi bani au platit pentru realizarea respectivelor constructii.
Acum varul meu este speriat "tot" ca ce or sa-i faca aia, ce amenzi o sa-i dea , o sa-l lege etc.
Intrebarea mea este: potate Fiscul sa-i impute tot felul de impozite sau alte dari? La un moment dat nu au nici un fel de dovada in ceea ce priveste suma de bani incasata.
Adica, daca chem un vecin sa-mi sape o groapa si-l platesc pentru asta trebuie sa inchei contract de munca, sa platesc impozit etc?