avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate lilyana59

Activitate lilyana59

Discuție Pensie de urmas
O prietena vrea sa stie daca poatt ine beneficia de pensia sotului care a lucrat in politie,fiind decedat.Unde se poate adresa,virsta si cw documente trebuiesc depuse?Multumewsc!
Discuție Pensii
Am o prietena a carui sot a decedat cu putin timp inainte de a iesi la pensie,si lucra n politie.Poate beneficia de pensia lui,la ce virsta ,unde trebuie sa se prezinte,ce documente trebuiesc depuse?Multumesc!
Discuție Pensii
Referitor la la acoperirea intreruperi vechimei din cartea de munca,aceasta se olateste la nivelul anilor respectivi,deasemeni in cazul in care am fost in somaj sa platit la casa de pensii,daca nu se poate achita acum la casa de pensii?
Răspuns la discuția pensii

Va multumesc
!
Discuție pensii
Sunt pensionara anticipat,mai am citeva sutimi pina sa fac un punct de pensie,cum pot contribui sa ajung la un punct,pot plati la casa de pensii,sau trebuie sa renunt la pensie si sa ma angajez,desi e cam greu cu gasirea unui loc de munca la virsta mea
Am lucrat cu substante chimice!
Multumesc! Conditiile deosebite nu se mai iau in calcul dupa 2001?
Discuție pensii
Am fost pensionata anticipat partial pe 27.04.2016,am lucrat in gr 2,si am primit 3 ani 6 luni reducere din virsta standard de pensionare de 61 si 6 luni(fiind nascut pe 10.09.1959) si in final virsta pentru limita de virsta este 58 si 6 luni,sunt penalizata 24 lunicu 18%,nu trebuia 18 luni penalizare,nu inteleg,mai pot rectifica daca nu e corect a trecut ceva luni,deasemeni am avut spor de conditii deosebite pina in 2009,dar mi s-a comunicat ca nu se ia in calcul decit perioada 1992-2001,restul nu am inteles.multumesc anticipa!
Sporul ptr. vechime in munca in perioada 1980- 1992 este in baz de date a casei de pensii,sau trebuie sa prezint adeverinta/?
Discuție pensii
As dori sa stiu daca in anii 80-90 se acorda spor vechime si la citi anise adauga.mentionez ca am lucrat la Inspectoratul de Protectia Plantelor si mi s-a eliberat adeverinta atit cu spor vrchime cit si conditii deosebite din anul 1992,eu lucrind din 1980