avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii

Am fost pensionata anticipat partial pe 27.04.2016,am lucrat in gr 2,si am primit 3 ani 6 luni reducere din virsta standard de pensionare de 61 si 6 luni(fiind nascut pe 10.09.1959) si in final virsta pentru limita de virsta este 58 si 6 luni,sunt penalizata 24 lunicu 18%,nu trebuia 18 luni penalizare,nu inteleg,mai pot rectifica daca nu e corect a trecut ceva luni,deasemeni am avut spor de conditii deosebite pina in 2009,dar mi s-a comunicat ca nu se ia in calcul decit perioada 1992-2001,restul nu am inteles.multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: lilyana59 , utilizator 20:51, 30 August 2016
Daca reducerea este de 3 ani si 6 luni, penalizarea trebuia aplicata pentru 18 luni.
Mergeti si clarificati acest lucru la casa locala.
Multumesc! Conditiile deosebite nu se mai iau in calcul dupa 2001?
Spor conditii deosebite nu inseamna ca ati lucrat in conditii deosebite.
Am lucrat cu substante chimice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala mariana horlaceanu mariana horlaceanu Buna ziua , Ma numesc Mariana Horlaceanu, sunt nascuta la 18.12 1953,sunt absolventa de studii superioare, 5 ani, curs de zi, si vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 mai 25.Lucrez de 31 ani din care 9 ani si 8 luni am gr II. In cazul in care ma pensionez la inplinirea virstei de 55 ani ,deci in 2010 ... (vezi toată discuția)