Scurt istoric:
- la decesul mamei (2003), aceasta prin testament a lăsat partea ei soțului iar cei doi copii (47 și 49 de ani) au fost de acord să renunțe la partea lor de moștenire.
- ulterior tatăl rămas în viață s-a decis să încheie un contract de vânzare-cumpărare cu unul din cei 2 copii (2010)
- în 2015 tatăl a decedat la vârsta de 89 de ani după ce a stat 3 ani în casa fiului cu care a încheiat contractul.
Fiul prejudiciat a locuit în același apartament cu părinții 30 de ani, timp în care a achitat de nenumărate ori facturile la utilități și pt partea părinților. Părinții au avut 2 camere iar fiul prejudiciat o cameră, restul apartamentului fiind la comun 50/50.
Cel mai probabil contractul de vânzare-cumpărare a fost de fapt un act de donație mascat.
După mai multe cercetări online am ajuns la concluzia că nu se poate ataca cu șanse mari de reușită. Aș dori să știu de ce anume este nevoie pentru a crește șansele substanțial de a câștiga procesul:
- prețul contractului sub nivelul pieței
- dacă plata s-a făcut în numerar ce anume se poate verifica suplimentar
- dacă plata s-a făcut prin transfer bancar se poate obține prin ordin judecătoresc dovada plății de la bancă ?
Am achizitionat din Germania un autoturism nou platind si TVA-ul la acesta. Dealer-ul nu m-a avertizat de problema cu plata TVA-ului in tara de prima inmatriculare.
Am incercat sa aflu mai multe informatii la ANAF, de pe internet si la firme de recuperare al TVA-ului. ANAF mi-a raspuns ambiguu, pe internet nu scrie nimic clar iar firma de recuperare mi-a spus ca nu am nici o sansa sa recuperez.
Aveti idee daca exista o metoda legala de a nu plati TVA-ul si in Romania ?