avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard24

Activitate Eduard24

Multumesc mult. Legat de ultima fraza,am zis sa intreb,oricum la cate prostii face statul asta si cate taxe platim ca sa fim prostii lui ar cam trebui sa faca si fapte de binefacere. Va multumesc inca odata pentru amabilitate !
Am mers la politie si am intrebat ca sa fiu sigur si o sa mi se ia permisul...mai am doua intrebari daca se poate.

1)Au zis de la politie sa merg in 15 zile de la data primirii cu hotararea stampilata "definitiv si irevocabil" si cu permisul pentru a-l preda. La judecatorie mi-au spus ca imi pot pune stampila la 30 de zile dupa data postei. Daca duc permisul la politie alaturi de hotarare dupa astea 30 de zile si nu la 15 cum au spus ei,risc ceva?

2)De ce acte am nevoie pentru recuperarea banilor si unde trebuie sa ma adresez? De asemenea,daca am platit 225 lei in 48 de ore,voi recupera 225 sau 450 ?

Va multumesc foarte mult pentru ajutor ! O zi cat mai buna !
Va multumesc mult pentru raspuns.
Am primit hotararea si o sa va citez din ea...nu este mentionat nimic legat de dreptul de a conduce.
"Avand insa in vedere ca din inscrisurile aflate la dosar,nu rezulta ca petentul a mai savarsit si alte contraventii si tinand cont de disp art.21 alin 3 diu OUG 2/2001, care prevede ca "sanctiunea se aplica in limitele prevazute de actul normatic si trebuie sa fie proportioala cu gradul de pericol social al faptei savarsite,tindandu-se seama de imprejurarile in care a fost savarsita fapta,de modul si mijloacele de savarsire a acesteia,de scopul urmarit,de uramrea produsa,precum si de circumstantele personale ale contravenientului si de celelalte date inscrise in procesul verbal" , instanta va admite in parte plangerea si va dispune inlocuirea sanctiunii amentii contraventionale aplicata petentului, cu sansciunea "Avertismentului".

Avocatul meu spune ca raman cu permisul deoarece nu se poate sa primesc avertisment si totusi sa imi ia permisul dar vreau sa fiu sigur. In cazul in care trebuie sa predau permisul in cate zile trebuie sa o fac? In caz de apel imi puteti spune cam cat dureaza solutionarea? Am nevoie urgenta de permis pt ca lucrez ca sofer si mai ales pe vremea asta m-as descurca foarte greu fara masina. Va multumesc inca odata pentru ajutor.
Multumesc pentru raspunsuri, voi reveni cu intrebari dupa primirea hotararii .
Buna ziua. Am fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Dupa contestatie am primit aceasta solutionare: Admite în parte plângerea. Înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale aplicată petentului prin procesul verbal de contravenţie seria- încheiat de IPJ , cu sancţiunea „Avertismentului”. Cu apel.
Precizez ca nu am primit hotararea, solutia este preluata de pe portal. Ce ar trebui sa inteleg legat de suspendarea dreptului de a conduce, ramane in vigoare ?