avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se admite in parte-contestatie PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se admite in parte-contestatie PV

Buna ziua. Am fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Dupa contestatie am primit aceasta solutionare: Admite în parte plângerea. Înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale aplicată petentului prin procesul verbal de contravenţie seria- încheiat de IPJ , cu sancţiunea „Avertismentului”. Cu apel.
Precizez ca nu am primit hotararea, solutia este preluata de pe portal. Ce ar trebui sa inteleg legat de suspendarea dreptului de a conduce, ramane in vigoare ?
Cel mai recent răspuns: ZZXX , utilizator 14:34, 3 Februarie 2024
Suspendarea ramane valabila.
Buna Ziua,
conform a ceea ce precizati, s-a admis in parte solutia data de pv, dar este anulata sanctiunea de suspendare si inlocuita cu avertisment.
un avertisment, este avertisment, nu suspendare..e recomandsbil sa vedeti si inceheierea de sedinta si sa consultati un jurist.
Cu stima,
expert judiciar Brinzan Cristian
Multumesc pentru raspunsuri, voi reveni cu intrebari dupa primirea hotararii .
@Branzan, daca solutia a fost "Înlocuieşte sancţiunea amenzii contravenţionale aplicată (...)prin procesul verbal de contravenţie (...) cu sancţiunea „Avertismentului”" de unde ati tras concluzia ca "este anulata sanctiunea de suspendare si inlocuita cu avertisment."?:-/
Suspendarea permisului de conducere este o sanctiune complementara amenzii.
Avertismentul nu implica amenda, din cate stiu eu.... poate dvs stiti altfel
suspendarea este ptr contraventii mai grave,nu e asa? avertismentul e pentru contraventii minore, cred eu... nu se poate(logic dupa opinia mea, discutati cu un jurist, ptr termeni) sa fie si suspendare(contraventie mai grava) si avertisment( mai mica) instanta zic eu a considerat mai putin grava abaterea si a trecut de la suspendare la avertisment. anularea in parte cred ca nu este solutia corecta .nu sunt ”patit” si nici jurist, imi cer scuze daca gresesc cumva.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amendă + suspendarea permisului cgog cgog Bună, Am fost sancționat cu o amenda de 4 puncte 590 lei și mi s-a suspendat permisul pt depășire prin loc nepermis. Am contestat sancțiunea deoarece ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca LaurVLM LaurVLM Buna ziua, In urma unui proces deschis impotriva DGPMB-BRIGADA RUTIERA-SERVICIUL SUPRAVEGHERE RUTIERA, am primit urmatoarea solutie : \"Tip solutie: Admite ... (vezi toată discuția)