Nu mai inteleg nimic, de ce ati scris la inceput, in prima postare, ca "
instanta nu mentioneaza nimic de suspendarea permisului, daca si aceasta sanctiune complementara se anuleaza", daca dupa aceea mentionati ca in hotarirea instantei scrie clar " daca instanta a dispus inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului,
atunci sanctiunea retinerii permisului dispare intrucat suspendarea acestuia este o masura complementara care se aplica doar atunci cand se stabileste ca masura punitiva aplicarea unei amenzi in forma unei sanctiuni financiare" ?
E mentionata si suspendarea permisului, dispare.
E adevarat ca motivarea "suspendarea acestuia este o masura complementara care se aplica doar atunci cand se stabileste ca masura punitiva aplicarea unei amenzi in forma unei sanctiuni financiare" nu am regasit-o in lege, dimpotriva:
Articolul 96
(1) Sancțiunile contravenționale complementare au ca scop înlăturarea unei stări de pericol și preîntâmpinarea săvârșirii altor fapte interzise de lege și se aplică prin același proces-verbal prin care se aplică și sancțiunea principală a amenzii sau avertismentului.
Eu inteleg din textul articolului ca in PV de contraventie poate coexista avertismentul cu o sanctiune complementara, de aceea am si scris postarile anterioare.
[ link extern ]
Posibil ca politia sa declare apel.