Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare pentru ca am consultat mai multi avocati si raspunsurile au fost distincte..
In urma cu 2 ani am fost angajat la o companie pe functia de inginer de vanzari.
Am primit un card de benzina,un lapton si un telefon in baza unor contracte de predare-primire si am facut o conventie VERBALA ca pot consuma carburant in interes propriu urmand sa mi se retina valoarea lui la fiecare salariu.La sfarsitul fiecarei luni eu trimiteam foaia de parcurs in care mentionam cat carburant a fost consumat in interes propriu.
In timpul in care am lucrat la ei nu mi-au retinut din salariu nici un ban pentru carburantul in interes propriu,chiar daca eu le trimiteam rapoartele lunare.
Dupa 2 ani(in urma unui conflict referitor la neincasearea de catre mine a unor comisioane) am fost chemat si au vrut sa imi impute carburantul consumat in valoare de 9000 de ron.
In prezenta unui avocat au vrut sa ma forteze sa semnez demisia si o declaratie in care eu ma obligam sa le returnez suma respectiva,dar eu nu am semnat nimic si am plecat.
Mi-au incetat contractul de munca si m-au notificat sa predau laptopul si telefonul,spunandu-mi ca s-a formulat si o plangere penala pentru abuz de incredere pentru consumul de carburant.
Le-am raspuns la notificare spundu-le ca sunt deacord sa predau laptopul si telefonul,dar sa-mi mentioneze modalitatea de predare,modalitate care sa fie convenabila pentru ambele parti.
Au refuzat sa primeasca notificarea prin curier si prin posta si am dovezile din care reiese refuzul in ambele cazuri.
Intrebarea mea este:
Poate fii considerata vreuna din aceste cazuri abuz de incredere?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!!