avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Activitate orangeman29

Activitate orangeman29

pt @ viqua- 1)Deja s-au facut 3 mc AR/luna. Apa consumata pentru: bucatarie, spalatul pe miini, la gatit, curatenie, toaleta zilnica, dusul, cine plateste?
-aici era vb de apa rece:spalat pe maini,toaleta zilnica...dusul se fac cu apa calda. tot pt viqua 2)Nu de mult am asistat la o discutie intre un "nou venit" pe meleaguri vestice si un amic. Noul venit a primit calculul anual ptr. apa. Avea de platit in plus o suma mare-f. mare (aprox. 8000 lei). El a declarat exact ce indica apometrul. A contestat suma.
Raspunsul a venit sub forma a 2 solutii: a) plateste suma calculata si b) sa se judece. Argumentul firmei: apometrul a fost "butonat". Daca situatia se desfasoara in RO, sigur suma se introducea la plata comuna a apei.
- cum se butoneaza (de unde butoane) apometru.? vroiam o parere la problema mea dar vad ca s-au creat polemici.In aceasat luna consumul a fost acela poate luna urmatoare consumul va fi mai mare ,si sigur va fi ca am stat mai mult acasa cu sarbatorile. Am intrebat administratora mai detaliat despre aceasta problema si mi-a spus ca a pus pierderi doar la cei care nu depasesc 2 mc apa rece de pers. Daca va fi situatia si toti vom depasi 2 mc de apa rece de pers cui va pune pierderile? Ca pierderi vor fi. Ca in hot ad gener. spune ca pune la cei care au mai putin de 2 mc/pers.Nu a stiut sa raspunda.Aici e problema! Oricum am facut contestatie si astept sa vad si eu hotararea ad gen. TUTUROR VA UREZ ,LA MULTI ANI !
Un raspun logic dar care nu ii intereseaza pe domnii(presedinte si administrator) Nu stiu cat ma pot ajuta cei de la primarie.Am sa incerc. Comitet executiv nu avem. Presedintele si administratorul decid tot.Am avut mai multe discutii cu ei dar nu am ajuns la un consens. le-am spus ca nu o sa platesc intretinerea si mi-au spus ca e treaba mea ca au mai castigat in instant ,referitor la pierderile de apa puse dupa bunul plac,ca sunt acoperiti de procesul verbal semnat de proprietari.O alta problema care am mai ridicat-o a fost salariul administratorului si cheltuielile administrative ,la noi in bloc ei pun aceste cheltuieli la nr de personae ,nu la cota parte indiviza cum ar trebui.
Hotararea este luata cu mult timp inainte de a ma muta. N-am cele 45 zile sa o contest.In aceasta situatie voi fi mereu incarcat cu pierderi.Nu ar fi normal sa fie suportate de toti locatarii?Chiar nu exista o solutie?
Am urmatoarea situatie :locuiesc pe o scara cu 20 de apartamente,scara noastra este asociatie de prop. separate de celelalte scari,si am o problema referitor la calcularea apei reci. Toate cele 20 de apartamente sunt contorizate.Contoarele sunt citite si verificate de catre administrator si un reprezentant al asociatiei. La citirea contorului de scara rezulta un anumit consum in mc,consum care nu corespunde cu cel de la contoarele apartamentelor.Spre exemplu luna aceasta diferenta a fost de 6 mc,in minus..Administratora a pus pierderile de 6 mc doar la apartamentele cu cel mai mic consum,respectiv la 5 apartamente.Mie mi-a pus in plus 2 mc iar la alte 4 apartamente cate 1 mc.La celelalte 15 apartamente nimic..Noi suntem 3 persoane ,2 adulti si un copil si am avut un consum de 3mc apa rece si 3mc apa calda.Eu si sotia plecam dimineata si venim seara in timp ce copilul sta ziua la soacra. Este normal ca pierderile sa se puna doar la cei cu consum mic? E legal? Emoral?Am vb cu administratora si presedintele si mi-au spus ca acest lucru s-a hotarat in adunarea generala.Mentionez ca eu m-am mutat in acest bloc de 2 luni.Am solicitat ca aceste pierderi sa se faca la nr de persoane dar nu am avut cu cine sa discut.Cum pot ataca aceasta hotarare?Ce baza legala pot invoca?
multumesc pentru raspuns.ne vom adresa casei de pensii.
Buna ziua mama mea avea pana acum o luna o pensie de aproximativ 1400 lei.La sfarsitul lunii decembrie a primit o instiintare ca pensia i-a fost calculata gresit initial si ca ii va fi redusa.Nu se spunea suma de care va beneficia ulterior .Astazi 23.01.2014, i-a venit pensia 330 lei.Pe talonul de pensie aparea pensia de 830 de lei din care retineri 500 lei.Mentionez ca nu a primit nici o decizie noua in care sa se motiveze aceasta suma,doar instiintarea aceea ca a fost gresita pensia undeva in anul 2005 si ca i s-a stabilit punctul de pensie in jur de 1.8.In rest nu era specificat alte sume.Intrebarea este : poate casa de pensii sa retina aproximativ 60% din pensie ?Este un prag legal pana la ce procent se poate retine?Ce putem face,unde ne putem adresa ?Multumesc