avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cat poate fi taiata pensia in caz de calculare gresita?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cat poate fi taiata pensia in caz de calculare gresita?

Buna ziua mama mea avea pana acum o luna o pensie de aproximativ 1400 lei.La sfarsitul lunii decembrie a primit o instiintare ca pensia i-a fost calculata gresit initial si ca ii va fi redusa.Nu se spunea suma de care va beneficia ulterior .Astazi 23.01.2014, i-a venit pensia 330 lei.Pe talonul de pensie aparea pensia de 830 de lei din care retineri 500 lei.Mentionez ca nu a primit nici o decizie noua in care sa se motiveze aceasta suma,doar instiintarea aceea ca a fost gresita pensia undeva in anul 2005 si ca i s-a stabilit punctul de pensie in jur de 1.8.In rest nu era specificat alte sume.Intrebarea este : poate casa de pensii sa retina aproximativ 60% din pensie ?Este un prag legal pana la ce procent se poate retine?Ce putem face,unde ne putem adresa ?Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
orangeman29, utilizator
Cel mai recent răspuns: orangeman29 , utilizator 09:48, 24 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspuns.ne vom adresa casei de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este poprirea pe salar anamaria81 anamaria81 Un salariat are 1500 lei lunar net. Am primit o poprire de la un executor judecatoresc si am platit cate 500 lei lunar in contul dat de dumnealui. In luna ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O societate primeste de la un executor judecatoresc un titlu executor pentru retinere suma de..din salariu pt.un angajat al sau. Soc.pt.ca nu cunoaste daca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Un cuplu a divortat pe cale notariala. In cauza sunt 2 copii minori. Parintii au stabilit in comun ca tatal sa plateasca ... (vezi toată discuția)