o firma care se afla in insolventa cu plan de reorganizare pe trei ani si i-si respecta platile conform planului dar acuza periodic intarzieri la plata a datoriilor curente catre ANAF care este si creditor( din total datorii curente la finante i-si achita tot timpul 75-80 % ramanand sa plateasca cu intarziere restul 1 luna doua sau trei )
Poate ANAF sa ceara falimentul pe motiv ca nu-si achita curentele la zi?
Buna ziua Acum doi ani am incheiat la notar un act prin care o datorie
personala catre o persoana fizica o garantez cu cota de 1/5 dintr-un teren de 700 mp fara sa fie notata in CF unde anume este partea respectiva de teren (nu s-a facut iesire din indiviziune) Pe terenul respectiv am construit dupa aceasta o casa dar intre timp omul vrea sa ma execute silit fiindca nu i-am achitat decat jumate din datorie si executorul care a venit cu executarea silita a notat in CF cota de 1/5 si ma ameninta ca va vinde tot daca este necesar sa recupereze banii
Poate sa vanda tot imobilul adica si restul de 4/5 sau poate sa execute si casa care a fost construita ulterior cu acte legale sau numai ce-i revine creditorului (1/5 care nici nu stim unde vine de fapt) ?
oricum casa ocupa 130 mp deci ar ramane suficient teren pentru partea lui de 1/5 adica 140 mp