avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate mishu26

Activitate mishu26

Art.1113 din codul civil spune asa :
Reducerea termenului de optiune
(1) Pentru motive temeinice, la cererea oricarei persoane interesate, un succesibil poate fi obligat , cu aplicarea procedurii prevazute de lege pentru ordonanta presedintiala, sa isi exercite dreptul de optiune succesorala inauntrul unui termen stabilit de instanta judecatoreasca, mai scurt decat cel prevazut la art. 1103 ( adica 1 an ).

Ce inseamna : cu aplicarea procedurii prevazute de lege pentru ordonanta presedintiala ?
Bun , am inteles, dar un creditor poate cere pur si simplu unui notar sa impuna dezbaterea mostenirii la o data fixata de acel notar ?
Nu, primaria nu cred ca are de ce sa faca acest lucru, nu exista nici o datorie la administratia locala.
Dar o banca, la care decedatul avea un credit neachitat poate sa faca acest lucru ?
Poate face doar o adresa la notar sau este nevoie de aprobarea cuiva ?
Joha a scris:

Notarul nu va poate impune. Probabil succesiunea a fost acordata de Camera Notarilor Publici notarului respectiv, la sesizarea Primariei. Probabil s-au acumulat datorii multe sau Primaria a luat initaitiva ca dupa orice deces sa sesizeze Camera Notarilor Publici pentru a numi un notar pentru dezbaterea succesiunii.
Daca dvs aveti alt notar, se poate transfera dosarul de la un notar la altul.

Am inteles, multumesc
Vroiam sa stiu daca un notar poate impune mostenitorilor sa faca dezbaterea succesiunii, fara ca mostenitorii sa fi apelat la acesta
Buna ziua,
Doresc sa stiu in ce conditii un notar poate sa impuna dezbaterea unei mosteniri, inainte de 6 luni de la decesul unei persoane
Am inteles, multumesc
Mda, oricum nu mi-ati raspuns la intrebare
A ramas mostenire o parte din apartamentul pe care l-a avut in comun cu sotia.
Deci intrebarea ramane : trebuie sa anunte executorul judecatoresc sau banca ?
O persoana este executata silit de catre o banca prin poprire pe salariu . Dupa cam un an de poprire persoana decedeaza. Ce trebuie sa faca familia ? Sa anunte executorul judecatoresc, sa anunte banca ?