avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate Miya

Activitate Miya

IonPopescu-B a scris:

Multumesc mult !
Insa , nu exista precizarea organului , pe pr.-verbal , in sensul ca lipseste mentiunea 5 lei (cat ar fi jumatate din minimul amenzii) , iar la solicitarea de plata amenzii , la ghiseul primarului , a fost refuzata jumatate din suma minima , tocmai pentru ca nu a fost trecuta de catre agent . Aceasta este discutia contradictorie . La ”rubrica” jumatate din minimum , pe pr.-verbal , este scrisa o liniuta , dar tiparit , este prevazuta posibilitatea de a achita , in 48 de ore , jumatate din minimul amenzii (5lei) . (!)
Exista , pentru legea 61/91, un alt termen de achitare a minimului amenzii , de exemplu 15 zile ?
Nu se poate achita jumatate din minimul amenzii , in cazul Legii 61/91 , daca organul nu a scris cu pixul in pr.-verbal ?
A fost solicitat , Directiei de taxe si impozite , un raspuns pentru temeiul legal al refuzului de incasare al jumatatii din minimum . Totusi , neoficial , invitand la o ”calatorie pe NET” , angajata primarului a precizat : ”Se poate achita in 15 zile !” .
Suma stabilita de agent , dupa precizarea ,scrisa , ca fapta se incadreaza de la 10 la 50 de lei , a fost de 10 lei . In ce termen se achita suma minima , nu jumatate din minimum ?
Numai bine !



Chiar daca mesajul initial e de mult timp, m-am gandit sa postez ceva, pur informativ referitor la acest subiect.
In legatura cu "rubrica" jumatate din minimul amenzii si plata in 48 de ore... aceasta rubrica apare pe toate procesele verbale din simplul motiv ca sunt formulare standard. Toata politia romana completeaza acelasi tip de "formular" cand aplica o amenda. Diferenta dintre un PV sau altul este de fapt LEGEA in baza careia se aplica sanctiunea. Exista legi care prevad acest lucru si legi care nu prevad acest lucru. Din pacate, legea 61/1991 este una din acele legi care NU prevede posibilitatea achitarii a jumatatii din minimul amenzii. Cand iei o amenda iti poti da seama daca ai sau nu posibilitatea platii in 48 de ore a jumatatii minimului daca este completata sau nu sectiunea respectiva. Daca nu e completata sau sunt trase linii, nu poti plati astfel. Tot din pacate, singura modalitate prin care poti sa te informezi este fie printr-un avocat (dar cine are bani de asa ceva???) fie cautand pe net Legea in baza caruia ai fost amendat. Aceasta trebuie sa apara intotdeauna pe PV (este una din cerintele obligatorii ca Pv-ul sa fie valid). De ex: "Faptele comise sunt prevazute de art. ...... din (legea) ...L.61/91-R....."
Am avut si eu de-a face cu legea asta din pacate si am facut multe sapaturi pana sa aflu cum sta treaba, ce drepturi am, ce pot si ce nu pot sa fac....

Asta este, din pacate in Romania nu exista nici un gram de cultura juridica sau legislativa, decat in institutile de invatamant superior de specialitate, si asa ajungem sa platim aiurea la stat pt prostii in timp ce infractorii adevarati umbla bine mersi pe unde vor, cand vor, cum vor....

In speranta ca am postat ceva cat de cat util si nu am dezinformat pe nimeni, va doresc bafta si feriti-va de probleme ca sa nu aveti de-a face cu legi si contraventii! :)

O zi buna tuturor!

Buna ziua, as avea si eu niste intrebari legate de plata unei amenzi..... Am depus contestatie in urma careia mi s-a redus cuantumul amenzii. As vrea sa stiu urmatoarele:
1. unde trebuie sa platesc? (nu stiu daca reprezinta "contributia" la bugetul de stat sau cel local, nici macar nu stiu diferenta...)
2. cat timp am la dispozitie sa platesc, de la primirea hotararii prin posta? pt ca trebuie sa umblu dupa bani imprumut (exclus termenul de 48 de ore)
3. cu ce ma prezint la ghiseu cand ma duc sa platesc, avand in vedere ca suma de plata nu mai este aceeasi cu cea de pe procesul verbal initial, in urma emiterii hotararii judecatoresti? trebuie sa ma duc cu P.V. si cu hotararea? sau cand trimit chitanta si copia dupa P.V., dupa achitarea amenzii, trebuie sa trimit si copie dupa hotarare?
Va mutumesc anticipat!