avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate andreea3721

Activitate andreea3721

ibn a scris:

Stimata doamna, Vad ca dvs vreti ca acel copil al sotului sa nu mosteneasca partea din masa succesorala la care ii da dreptul legea. V-a ascuns cumva existenta acestui copil? A fost incorect cu dvs? Daca barbatul a recunoscut copilul, acesta poate veni la succesiune. Dar daca dvs ati fi fost casnica deci fara venituri, nu ati fi avut drept la mostenire? Ca v-au subventionat parintii partea comuna a masei succesorale fara documente doveditoare e treaba lor. Nu cumva din banii comuni au fost achitate ratele? Dar daca era copilul dvs si mureati dvs v-ar fi convenit sa nu va mosteneasca? Legea trebuie sa o acceptam asa cum este ca e lege, indiferent daca ne convine sau nu. In viata cistigi dar si pierzi. Din momentul cind te-ai casatorit civil, bunurile comune dobindite se impart la succesiune. Cine vrea sa evite asta poate sa recunoasca copiii fara sa se casatoreasca, adica concubinaj. Asta e!



Ma scuzati, despre ce RATE este vorba? Unde anume s-a discutat aici despre rate?

Cine incearca sa evite sa recunosca copii?

Ma scuzati dar mesajul dumneavoastra m-a aruncat in obscuritate....

Va multumesc oricum pentru timpul acordat.
wow.....va multumesc tuturor celor care si-au luat din timpul lor pentru a-mi aduce lamuriri insa cu mici exceptii, observ ca majoritatea utilizatorilor angajati in acest subiect sunt aici pentru scorul acordat de site sau din pura plictiseala.....
imi pare rau daca atitudinea mea starneste aversiunea unora insa este usor sa fi transant si sa vorbesti despre lege, bine si rau cand nu esti tu cel implicat. banuiesc ca unii dintre domniile voastre au si frustrari personale pe care au ales sa le refuleze aici. nu-i nimic...va inteleg...
desi nu simt nevoia sa ma justific, poate este necesar sa aduc cateva clarificari pentru cei dintre dumneavoastra care au impresia ca eu incerc sa iau cuiva dreptul la mostenire asa ca sa vedem faptele:

1. Casatoria:

-nunta platita de parintii mei (inclusiv rochie de mireasa) + costumul sotului
-masa, lautari ...etc

2. Casa:

-platita integral de parintii mei
-mobilata complet de parintii mei
-utilata de parintii mei (masina de spalat, aragaz, frigider si altele)
-chiar si vesela, lenjeriile de pat cumparate de parintii mei

3. Viata de cuplu:

-sotul a platit pensie alimentara
-a sustinut financiar copilul din prima casatorie (peste pensia alimentara)
-o mare parte din veniturile sotului mergeu catre cheltuieli personale ale acestuia
-veniturile necesare traiului proveneau in proportie de 80% din veniturile mele
-copii in comun au fost crescuti de parintii mei
-cheltuielile cu scolile copiilor nostri in comun au fost suportate de catre parintii mei
-am fost ajutati financiar in mod constant de catre parintii mei

4. Boala sotului:

-medicamente si spitalizari acoperite cu banii de la parintii mei si copii in comun

5. Decesul:

-inmormantare si formalitati suportate de copii in comun
-pomeni cu ajutorul copiilor in comun si al parintilor mei

Lista mai poate continua insa nu consider necesar sa imi povestesc toata viata pe acest forum. Am dorit doar sa clarific cateva aspecte pentru cei care au impresia ca eu incerc sa nedreptatesc pe cineva.
Poate ca nu as fi ajuns sa fac aceste demersuri, sa pun aceste intrebari pe acest forum sau sa ma gandesc cum pot dovedi niste fapte reale ( care dealtfel, pot fi sustinute de zeci de martori inclusiv fratii defunctului meu sot), daca copilul din prima casatorie ar fi avut decenta sa accepte la notar in cadrul succesiunii cota care i se cuvenea. Desi a fost sustinut si intretinut pana la moartea sotului (chiar daca era adult de multi ani), copilul din prima casatorie a sotului nu a fost nici macar o data la spital cand acesta a fost internat (in nenumarate randuri), nu s-a prezentat la inmormantare si nici la vreuna dintre comemorarile organizate de mine si copii nostri in comun. Nu a contribuit nici macar cu simpla prezenta ...ce sa mai discutam financiar......asta dupa ce o viata a fost sustinut din banii familiei.

Copilul sotului din prima casatorie doreste sa fie mostenitor fara sa ia in considerare si pasivul succesoral.

Poate ca nu am o opinie atat de educata ca unii dintre dumneavoastra insa am aruncat si eu un ochi pe codul civil si imi cunosc drepturile.

Incercam doar sa aflu ce alte acte m-ar mai ajuta la deschiderea unui proces in care sa pot dovedi contributia mea sau a tertilor la achizitionarea acestei "mari mosteniri" care consta intr-un amarat de apartament.

Oricum, va multumesc inca o data tuturor pentru timpul acordat si pentru opinii, chiar si celor care s-au grabit sa ma judece. Multumesc inclusiv celor care au fost aroganti. Toata lumea are dreptul la opinie.

Cu respect,
Andreea F.
Din moment ce sotul nu a participat cu nici un ban la achizitionarea apartamentului, si eu pot dovedi asta, de ce mai este nevoie de succesiune?

Va multumesc.
Dar ce anume ar trebui trebui sa fac? In ce mod sa demonstrez daca nimic din ce am mentionat eu nu este de ajuns?
Va multumesc.
O parte din imprumut, a fost facuta la C.A.R. (Casa de Ajutor Reciproc), in urma cu 24 de ani. La vremea respectiva, aceste imprumuturi se acordau in functie de veniturile salariatului deaceea, restul sumei poate fi justificata doar prin intermediul martorilor.
Exista insa un inconvenient acum si anume, intreprinderea care a acordat imprumutul, se afla la acest moment in insolventa motiv pentru care nu se pot accesa arhivele fostului C.A.R. Am obtinut o adeverinta care sa ateste acest lucru insa momentan nu pot aduce mai multe dovezi.
Parintii mei s-au folosit de acest imprumut completat de banii obtinuti la nunta fratelui meu spre a ma despagubi pentru partea mea de mostenire la casa dumnealor (in favoarea fratelui meu).
Pentru cea de-a doua parte de imprumut, nu au existat acte fiind doar un acord verbal intre mine si ei dar in prezenta mai multor martori.

Considerati ca cele mentionate mai sus reprezinta dovezi suficiente pentru a putea suspenda procesul de succesiune si a depune o noua motiune prin care sa dovedesc ca defunctul meu sot nu a participat financiar la achitarea apartamentului desi era trecut in contractul casei?

Va multumesc mult pentru informatii si timpul acordat.
Buna ziua,

Sotul meu a decedat. Am avut impreuna doi copii. Sotul a mai avut un copil din prima casatorie. Copilul din prima casatorie a sotului a deschis proces de succesiune.
Imobilul care face obiectul procesului, a fost achizitionat in timpul casatoriei mele cu defunctul meu sot (sotul fiind trecut in contractul de vanzare cumparare). Cu toate acestea, casa a fost achitata integral de catre parintii mei. La fel si mobila impreuna cu cele mai importante aparaturi electrice si electrocasnice din casa.
Intrebarea mea este:
"Poate fi vorba aici de succesiune daca pot dovedi prin declaratii ale parintilor mei, ale martorilor si acte de imprumut ca imobilul a fost achitat integral de catre parintii mei?"

Va multumesc.