avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate dignitas

Activitate dignitas

Un alt drept este acela de a nu plăti taxe vamale şi accize la introducerea în ţară, odată la cinci ani, a unui autoturism, motorete sau motociclete adaptate special pentru folosinţa proprie. Sursa: [ link extern ]
De aici stiam, dar se pare ca stiam prost. Important este c-am rezolvat problema, pt asta am vrut sa va multumesc. O seara placuta! George.
Conform noilor modificari din aceiasi lege, persoanele cu dizabilitati mai sunt sau NU scutite de la plata taxelor vamale in situatia in care doresc sa importe un autoturism dintr-o tara/stat NON UE?
Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism care se afla deja in Romania, pe numele unui cetatean roman. Masina a fost cumparata din Elvetia in urma cu cateva luni, dar momentan nu circula pt ca au expirat asigurare si numere. Sunt persoana cu dizabilitati, gradul 1 si doresc sa inmatriculez aceasta masina pe numele meu. Legislatia prevede ca: autoturismele de import non UE trebuie sa plateasca taxa vamala 10% din valoarea de catalog, plus tva. Prima intrebare: daca masina a fost fabricata in Germania(UE), importata in Elvetia(non UE), deja s-a platit vama care..odata platita, nu trebuie platita si in Romania, nu? A doua intrebare: stiam ca persoanele cu dizabilitati sunt scutite de la plata taxelor vamale, taxe de timbru si altele.. Ma poate ajuta cineva?