avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto non UE pt persoana cu dizabilitati.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto non UE pt persoana cu dizabilitati.

Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism care se afla deja in Romania, pe numele unui cetatean roman. Masina a fost cumparata din Elvetia in urma cu cateva luni, dar momentan nu circula pt ca au expirat asigurare si numere. Sunt persoana cu dizabilitati, gradul 1 si doresc sa inmatriculez aceasta masina pe numele meu. Legislatia prevede ca: autoturismele de import non UE trebuie sa plateasca taxa vamala 10% din valoarea de catalog, plus tva. Prima intrebare: daca masina a fost fabricata in Germania(UE), importata in Elvetia(non UE), deja s-a platit vama care..odata platita, nu trebuie platita si in Romania, nu? A doua intrebare: stiam ca persoanele cu dizabilitati sunt scutite de la plata taxelor vamale, taxe de timbru si altele.. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: dignitas , utilizator 21:34, 12 Octombrie 2015
stiam ca persoanele cu dizabilitati sunt scutite de la plata taxelor vamale, taxe de timbru si altele.

De unde stiati despre aceste scutiri ?
Legea nr 448/2006 art 26 prevede concret facilitatile fiscale de care pot beneficia persoanele detinatoare de certificat de handicap grad accentuat/grav
Persoanele detinatoare de certificat incadrare in grad accentuat/grav de handicap conform dispozitii cod fiscala,pentru a putea beneficia de facilitatrea scutirii taxei de mediu,este obligatoriu sa detina adaptare tehnica la autovehicul
Adaptarea tehnica costa in jur la 2000 lei conditionat de marca autovehicul
Instalarea adaptarii tehnice se poate executa prin cele 2 unitati nationale acreditate de Ministerul Finantelor
daca masina a fost fabricata in Germania(UE), importata in Elvetia(non UE), deja s-a platit vama care..odata platita, nu trebuie platita si in Romania, nu?

Vama a fost achitata la intrducerea auto in Elvetia
Dv trebuie sa detineti document ca vama a fost achitata ;a introducerea auto in Romania
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
ynocentta, utilizator
Un alt drept este acela de a nu plăti taxe vamale şi accize la introducerea în ţară, odată la cinci ani, a unui autoturism, motorete sau motociclete adaptate special pentru folosinţa proprie. Sursa: [ link extern ]
De aici stiam, dar se pare ca stiam prost. Important este c-am rezolvat problema, pt asta am vrut sa va multumesc. O seara placuta! George.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap! ovis67 ovis67 Buna seara, din cate am citit la dumneavoastra am vazut ca s-au facut unele modificari in sensul ca s-a scos la denumirea de autoturism adaptat la gradul de ... (vezi toată discuția)
Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)