domnule derbedea,imi cer scuze daca v-am jignit.aveti perfecta dreptate in legatura cu contractul care trebuie respectat.timp de 7 ani l-am respectat cu strictete iar acum cind trec printr-o situatie mai delicata banca imi baga pe git aceasta restructurare care este avantajoasa doar ptr banca.daca tot sint pierderi de ambele parti de ce nu vrea banca sa ajungem la o intelegere amiabila avantajoasa ptr ambele parti?ce ma deranjeaza pe mine e faptul ca banca face discriminare.pe unii ii roaga cu restructurari pe termen mai scurt sau cu conversie a creditului in lei iar pe mine ma streseaza cu aceasta restructurare pe trei ani,lucru care ii socheaza si pe angajati ai bancii din orasul din care sint.
nu ma obliga nimeni asa e dar pe trei ani asta e singura oferta pe care o face banca.eu am cerut un an si ei imi ofera trei ani.am mai avut o restructurare si a fost pe trei luni!atunci de ce s-a putut pe trei luni si acum nu se poate?e ceva necurat la mijloc.are banca vre-un interes in acesti trei ani!stiu ca ramin dator si apoi dupa ce vinde casa dar daca nu o sa mai muncesc legal sa vad ce o sa mai ea banca!
domnule derbedea,nu stiu de ce am impresia ca sinteti un angajat al bancii la care am eu creditul!nu accept restructurarea pe trei ani fiindca eu trei ani de zile platesc doar dobinda bancii bancii iar creditul meu ramine intact si in plus eu nu am cerut o restructurare pe trei ani.am vrut o restructurare pe un an maxim sau o conversie a creditului in lei!cred ca cea mai buna solutie la ora actuala ptr mine ar fi sa vina banca sa ia casa si am scapat de stres!vad ca solutie convenabila ptr mine si ptr banca nu exista!totul este numai in favoarea bancii!eu nu ma cert cu dumneavoastra dar,ma deranjeaza faptul ca totul este numai in favoarea bancii si ptr mine e totul numai in defavoarea mea!
buna ziua domnule soau doamna derbedea.am inteles ca nu se poate sa imi schimbe creditul in lei dar nici restructurarea pe trei ani nu o accept.de ce mi se baga pe git o restructurare pe 3 ani?am cerut o restructurarepe 6 luni sau maxim un an nu 3 ani.credeti ca daca eu acum nu pot plati rata intreaga in acesti trei ani o sa pot plati mai mult?cit sa platesc mai mult din 1700 venitul familiei de trei persoane?daca eu accept restructurarea pe trei ani eu platesc doar dobinda bancii in acesti trei ani iar soldul meu ramine intact adica 35000chf si dupa trei ani,cind francul se va face 4 lei,cred,eu o sa am tot 35 de mii de chf.in legatura cu directiva cred ca nu fac obiectul din ce am inteles eu la explicatia dvs.garantia care o am eu la ora actuala nu acopera creditul deci nu stiu daca ma va ajuta cu ceva aceasta directiva.prin luna noiembrie se discuta pe la tv de o lege in care sa se plateasca creditele la valoarea la cere au fost luate ca oricum banca nu iese in pierdere.stiti ceva despre aceasta lege?este vreo sansa sa intre in vigoare sau s-a pus praful pe ea ca si pe alte legi?de ce banca,timp de 7 ani cit am fost cu rata la zi ma tot laudat si ma tot saltat in slava ca sint un bun platnic iar acum cind trec printr-o pasa mai proasta financiar ma trateaza ca pe ultimul rau platnic!sa fie clar,nu accept restructurarea pe 3 ani!prefer mai degraba sa vina sa ia casa acum decit sa o ia mai tirziu ca daca merg in ritmul asta tot la executare silita se va ajunge,acum sau mai tirziu!
va multumesc domnule avocat pentru raspunsul dat!am facut acea cerere scrisa catre banca acum ceva timp mai exact doua luni si raspunsul primit a fost,citez: ''in ceea ce priveste solicitarea dumneavoastra de conversie a creditului detinut din moneda chf in moneda ron,mentionam faptul ca nu poate fi solutionata favorabil deoarece,momentan banca nu detine o astfel de facilitate"am incheiat citatul!cu toate acestea eu stiu sigur ca banca are aceasta facilitate dar nu stiu pe ce criterii se aplica la clientii bancii.in scris mi-a dat raspunsul mai sus mentionat iar telefonic mi s-a spus ca nu indeplinesc conditile ptr aceasta conversie fara a mi se spune ce conditii trebuiesc indeplinite!stiu sigur de aceasta facilitate de la un coleg care la sunat banca si ia oferit aceasta facilitate si mai stiu de la angajati ai bancii respective care mi-au spus de acesta facilitate!deci urmatorul pas este sa merg la protectia consumatorului!va multumesc inca odata pentru raspunsul dat!
am un credit ipotecar luat in 2007 in chf.am trei luni de cind nu am mai putut plati ratele sau am platit doar partial.de la 1 ianuarie sotia nu mai lucreaza deci venitul familiei a scazut.nu am intrat in 90 de zile de restanta dar mai am putin.am anuntat banca ca veniturile au scazut si singura facilitate care o ofera banca este o restructurare a creditului pe trei ani de zile,trei ani in care eu platesc doar dobinda si atit creditul meu ramine intact.nu am acceptat aceasta restructurare deoarece e o perioada prea mare si nu accept sa platesc doar dobinda bancii trei ani.in alta ordine de idei am cerut o conversie a creditului in lei si mi s-a raspuns ca nu se poate cu toate ca pe alti clienti banca ia sunat si lea oferit aceasta coversie in lei!intrebarea care vreau sa o pun este,pot da banca in judecata ptr discriminare?as avea vre-un succes?eu consider o discriminare faptul ca pe alti clienti ii rogi sa treaca pe lei si mia mi s-a spus de o mie de ori ca nu se poate fara a-mi prezenta motivele!va multumesc