am un credit ipotecar luat in 2007 in chf.am trei luni de cind nu am mai putut plati ratele sau am platit doar partial.de la 1 ianuarie sotia nu mai lucreaza deci venitul familiei a scazut.nu am intrat in 90 de zile de restanta dar mai am putin.am anuntat banca ca veniturile au scazut si singura facilitate care o ofera banca este o restructurare a creditului pe trei ani de zile,trei ani in care eu platesc doar dobinda si atit creditul meu ramine intact.nu am acceptat aceasta restructurare deoarece e o perioada prea mare si nu accept sa platesc doar dobinda bancii trei ani.in alta ordine de idei am cerut o conversie a creditului in lei si mi s-a raspuns ca nu se poate cu toate ca pe alti clienti banca ia sunat si lea oferit aceasta coversie in lei!intrebarea care vreau sa o pun este,pot da banca in judecata ptr discriminare?as avea vre-un succes?eu consider o discriminare faptul ca pe alti clienti ii rogi sa treaca pe lei si mia mi s-a spus de o mie de ori ca nu se poate fara a-mi prezenta motivele!va multumesc
Faceti o cerere scrisa catre banca cu solicitarea dvs. Asteptati raspunsul scris al bancii, urmand ca in cazul unui raspuns nefavorabil sa actionati in consecinta. Cu acel eventual raspuns negativ puteti face o plangere la Protectia consumatorului.
va multumesc domnule avocat pentru raspunsul dat!am facut acea cerere scrisa catre banca acum ceva timp mai exact doua luni si raspunsul primit a fost,citez: ''in ceea ce priveste solicitarea dumneavoastra de conversie a creditului detinut din moneda chf in moneda ron,mentionam faptul ca nu poate fi solutionata favorabil deoarece,momentan banca nu detine o astfel de facilitate"am incheiat citatul!cu toate acestea eu stiu sigur ca banca are aceasta facilitate dar nu stiu pe ce criterii se aplica la clientii bancii.in scris mi-a dat raspunsul mai sus mentionat iar telefonic mi s-a spus ca nu indeplinesc conditile ptr aceasta conversie fara a mi se spune ce conditii trebuiesc indeplinite!stiu sigur de aceasta facilitate de la un coleg care la sunat banca si ia oferit aceasta facilitate si mai stiu de la angajati ai bancii respective care mi-au spus de acesta facilitate!deci urmatorul pas este sa merg la protectia consumatorului!va multumesc inca odata pentru raspunsul dat!
Directiva europeana spune ca se vor schimba creditele in lei la cursul zilei fara sa se faca refinantare, cu conditia sa ajunga garantiile. Dard irectiva inca nu a intrat in vigoare. Banca in acest moment nu poate fi obligata sa va schimbe creditul in lei, iar daca deja ati intarnu va putea fi obligata nici dupa ce va intra in vigoare directiva. Undeva dupa luna martie. Protectia consumatorului va va spune sa ii actionati in instanta, cu siguranta. Puteti face o plangere daca doriti, nu va costa nimic, dar nu va rezolva nimic. Puteti accepta restructurarea de 3 ani si in momentul in care va reveniti financiar sa incepeti sa faceti plati mai mari, ca sa acoperiti si din sold. Faptul ca 3 ani puteti plati doar dobanda, nu insemana ca e interzis sa platiti mai mult.
buna ziua domnule soau doamna derbedea.am inteles ca nu se poate sa imi schimbe creditul in lei dar nici restructurarea pe trei ani nu o accept.de ce mi se baga pe git o restructurare pe 3 ani?am cerut o restructurarepe 6 luni sau maxim un an nu 3 ani.credeti ca daca eu acum nu pot plati rata intreaga in acesti trei ani o sa pot plati mai mult?cit sa platesc mai mult din 1700 venitul familiei de trei persoane?daca eu accept restructurarea pe trei ani eu platesc doar dobinda bancii in acesti trei ani iar soldul meu ramine intact adica 35000chf si dupa trei ani,cind francul se va face 4 lei,cred,eu o sa am tot 35 de mii de chf.in legatura cu directiva cred ca nu fac obiectul din ce am inteles eu la explicatia dvs.garantia care o am eu la ora actuala nu acopera creditul deci nu stiu daca ma va ajuta cu ceva aceasta directiva.prin luna noiembrie se discuta pe la tv de o lege in care sa se plateasca creditele la valoarea la cere au fost luate ca oricum banca nu iese in pierdere.stiti ceva despre aceasta lege?este vreo sansa sa intre in vigoare sau s-a pus praful pe ea ca si pe alte legi?de ce banca,timp de 7 ani cit am fost cu rata la zi ma tot laudat si ma tot saltat in slava ca sint un bun platnic iar acum cind trec printr-o pasa mai proasta financiar ma trateaza ca pe ultimul rau platnic!sa fie clar,nu accept restructurarea pe 3 ani!prefer mai degraba sa vina sa ia casa acum decit sa o ia mai tirziu ca daca merg in ritmul asta tot la executare silita se va ajunge,acum sau mai tirziu!
1. Degeaba va certati cu mine, eu nu sunt de vina pentru situatia dvs.
2. E destul de greu sa urmarim ce scrieti datorita felului in care o faceti, poate incercati putin.
3. Nu stiu de o astfel de lege, singura care s-a discutat e directiva despre care va spuneam, care e aprobata.
4. Odata spuneti ca nu doriti sa aveti restructurare pe 3 ani, dupa aia spuneti ca in 3 ani nu puteti plati mai mult decat dobanda. Hotarati-va.
5. Deocamdata banca nu e obligata sa va acorde nimic, nici macar acea restructurare pe 3 ani. Poate nici nu o sa o mai primiti datorita restantelor. Din pacate inca nu avem o lege care sa o oblige sa o faca. Si da, peste 3 ani veti avea tot atata sold daca nu platiti nimic din credit, nu prea aveti ce face in privinta asta.
6. Daca credeti ca aveti dreptate si sunteti nedreptatit, nu va impiedica nimeni sa faceti plangere la ANPC. Oricum nu va costa nimic. Ei va vor spune daqca aveti sanse de izbanda sau nu, daca trebuie sa ii actionati in instanta sau nu, daca nu cumva exista clauze abuzive in contract care nu s-au discutat aici.
Convertire credit
andyc25
Buna seara,
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pt care as dori sa schimb moneda din euro in lei. Stiu ca exista un proiect de Lege in completarea OUG ... (vezi toată discuția)
Credit bancar
damianramona
buna ziua. de 3 saptamini mam casatorit si sotul meu are 2 credite la o banca al carei rata e fff mare cam 60% din salariul lui luate din octombrie anul trecut ... (vezi toată discuția)