Buna seara,
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pt care as dori sa schimb moneda din euro in lei. Stiu ca exista un proiect de Lege in completarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori in care este mentionat faptul ca bancile trebuie sa aprobe clientilor conversia creditelor.
Diferenta de curs valutar poate fi oferita la data semnarii contractului de credit (nu la cursul de schimb de la data realizarii conversiei) fara sa existe un proces in instanta in acest sens?
Aceasta modificare prevede si semnarea unor acte aditionale; despre ce costuri ar fi vorba in acest sens?
Pentru contractul de garantie imobiliara existent, se va semna si un act aditional? In cazul in care imobilul ipotecat este proprietatea altor persoane decat imprumutatii, proprietarii vor fi nevoiti sa semeze actul aditional sau este suficient primul acord e care si l-au dat in legatura cu acest aspect?
Aceasta convertire a creditelor din valuta in lei, in momentul de fata este abordata de banci ca o restructurare a creditului. Cu alte cuvinte banca va da un credit in lei, ca sa-l acoperiti pe cel in valuta. Astfel va asteapta o noua analiza a dosarului, evaluare a garantiilor, modificare a valorii ipotecii, comisioane noi, etc. Toate partile implicate initial vor fi implicate si acum. Daca va incadrati cu veniturile cerintelor de creditare, sunteti dispus sa suportati costurile de restructurare, puteti ajunge la un acord cu banca fara a se mai ajunge la procese. Cursul de schimb utilizat este cel din data restructurarii creditului. Unele banci au o serie de facilitati pentru astfel de cazuri.
Credit ipotecar
daadi04
Buna ziua,
Am un credit ipotecar in euro. In urma solicitarii de restructurare, banca mi-a propus o restructurare pe 6 ani , cu dobanda in crestere din 2 in ... (vezi toată discuția)
Act aditional banca
cris-cris
Va supun atentiei un act aditional pe care banca la care am credit imi solicita sa il semnez in urma efectuarii partajului.
Ceea ce ma ingrijoreaza este tot ... (vezi toată discuția)