avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... interpretare contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

interpretare contract de credit

buna ziua,

am un contract de credit de nevoi personale in lei, iar in calculul dobinzii se ia in calcul dobinda de referinta a bancii nationale . Din data de 3 .11.2011 dobinda s-a modificat de la 6,25 la 6.00. cei de la banca mi-au spus ca nu-mi modifica rata conform contractului.
iata care sunt paragrafele referitoare la dobinda din contract.............
< dobinda de referinta se va actualiza de catre banca la 1ianuarie , respectiv la 1 iulie , si se va determina in baza ratei de referinta a bancii nationale a romaniei comunicate in prima zi lucratoare a lunii iunie , respectiv decembrie.

Prin exceptie, in cazul in care in perioada de 6luni dintre cele 2 actualizari , diferenta dintre rata dobinzii de referinta a bancii nationale a romaniei comunicata in prima zi lucratoare a fiecarei luni si rata dobinzii de referinta utilizata la ultima actualizare este de minimum +/-150 puncte de baza(+/-1,5%), banca va modifica dobinda de referinta , ori de cate ori va fi cazul , incepind cu prima zi lucratoare a lunii urmatoare celei in care s-a inregistrat diferenta. Pentru determinarea noii dobinzi de referinta se va utiliza rata dobinzii de referinta a bancii nationale comunicate in prima zi lucratoare a lunii in care s-a inregistrat diferenta , noua valoare fiind aplicabila pana la urmatoarea revizuire .

In cazul modificarii nivelului dobinzii de referinta , noua dobinda de referinta se va aplica automat la valoarea soldului creditului existent incepind cu urmatoarea data scadenta. Prin modificarea dobinzii de referinta cuantumul ratei lunare va ramine neschimbat pana la urmatoarea scadenta ,actualizarea efectuindu-se automat in ziua imediat urmatoare acestei scadente...........>

dobinda de referinta: dobinda de referinta a bancii nationale conform contract

as vrea sa-mi spuneti daca rata ar trebui sa scada de luna urmatoare <decembrie> sau treuie sa astept pina la 1 ianuarie cind se face actualizarea
Cel mai recent răspuns: AndreiSRB , utilizator 09:23, 25 Noiembrie 2011
La 1 ianuarie se actualizeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda de referinta stabilita de catre comisia europeana pentru romania costitaur costitaur care sunt domeniile de activitate in care se aplica dobanda de referinta stabilita de catre comisia europeana pentru romania? va multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul penalitati la regie a statului! eugenborza eugenborza Salut. Cum pot sa aplic penalitati unei regii a statului in conditiile in care nu am trecut in contract ca pot sa le calculez aceste penalitati si am restante ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)