avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate ghidut

Activitate ghidut

Buna ziua,

Lucrez la o companie multinationala si ma deplasez foarte mult in tara iar toate cazarile, le platesc personal si apoi imi sunt decontate de companie in baza facturilor de cheltuili. Ideea este ca banii din decont sunt trimisi in contul de salariu si de acolo imi sunt propriti 100% de catre banca. Mentionez ca am proprire pe cont de la executor, caruia ii platesc lunar 1/3 din salariu. Este normal sa fie proprit decontul? Pana la urma sunt tot bani din salatiu ca imi este proprit o data.

Astept cu nerabdare raspuns.
Cu stima
Ce sume se pot propri. Spre exemplu deconturile de cheltuieli se propresc? Eu am deja proprie pe salariu 1/3 si diversele deplasari le platesc din bani proprii si la sf lunii se face decont. Iar banii imi intra in cont si sunt propriti. Cum se procedeaza in acest caz?
pot fi arestat preventiv pentru astfel de fapta?
Buna ziua,
Am lucrat la o societate comerciala ca si agent de vanzari si pentru ca presiunea de a vinde era extraordinar de mare, intru-un final am cedat psihic si am facut o greseala pe care o voi regreta mereu. Am falsificat cateva facturi de minus pe care le-am dat unui client pentru a sustine pretul. Nimeni nu a stiut de asta decat eu. O greseala enorma. Nu mi-am insusit niciun fel de venit in nume propriu, lucru recunoscut de catre societatea la care am fost angajat. Prin aceasta am adus un prejudiciu companiei de aprox 50000 lei. Am avut un termen de 2 luni sa restitui aceasta suma, dar nu am reusit acest lucru. Pe parte civila s-a demarat procedura de executare silita, proprindu-mi-se salariul. Pe parte penala compania a facut plangere penala pentru fals. Am fost contactat si trebuie sa merg la politie pentru audieri. Cei la la companie au zis ca ei isi vor retrage aceasta plangere pentru ca am reusit sa restitui pana acum 10000 lei. Mi-au comunicat ca dupa ce merg la politie ei vor da o declaratie in acest sens. Ce risc in acest caz? Care este pedeapsa maxima si daca este vreo posibilitate sa scap nu NUP.
Astept nerabdator raspunsul dvs.
Cu Stima