avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare - Plangere penala pentru fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare - Plangere penala pentru fals

Buna ziua,
Am lucrat la o societate comerciala ca si agent de vanzari si pentru ca presiunea de a vinde era extraordinar de mare, intru-un final am cedat psihic si am facut o greseala pe care o voi regreta mereu. Am falsificat cateva facturi de minus pe care le-am dat unui client pentru a sustine pretul. Nimeni nu a stiut de asta decat eu. O greseala enorma. Nu mi-am insusit niciun fel de venit in nume propriu, lucru recunoscut de catre societatea la care am fost angajat. Prin aceasta am adus un prejudiciu companiei de aprox 50000 lei. Am avut un termen de 2 luni sa restitui aceasta suma, dar nu am reusit acest lucru. Pe parte civila s-a demarat procedura de executare silita, proprindu-mi-se salariul. Pe parte penala compania a facut plangere penala pentru fals. Am fost contactat si trebuie sa merg la politie pentru audieri. Cei la la companie au zis ca ei isi vor retrage aceasta plangere pentru ca am reusit sa restitui pana acum 10000 lei. Mi-au comunicat ca dupa ce merg la politie ei vor da o declaratie in acest sens. Ce risc in acest caz? Care este pedeapsa maxima si daca este vreo posibilitate sa scap nu NUP.
Astept nerabdator raspunsul dvs.
Cu Stima
Buna seara,

Din pacate pentru fals retragerea plangerii nu duce la incetarea urmaririi penale.

Mergeti la politie, preferabil cu un avocat, sa aflati exact ce invinuire vi se aduce (incadrarea juridica probabil e fals si uz de fals). Sanse de NUP exista intotdeauna dar depind de procurorul de cauza. Daca ajungeti in instanta e posibil sa luati cu suspendare mai ales daca va recunoasteti fapta. Pedepsele pt fals sunt intre 3 luni si 2 ani in general.

Luati legatura si cu un avocat, daca va permiteti, fie in cursul urmaririi penale, fie in cursul judecatii.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Dana Fatol, Avocat
pot fi arestat preventiv pentru astfel de fapta?
Buna ziua,

E posibil dar improbabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsul si uzul de fals mos 66 mos 66 in cele 2 expertize grafice s-a constatat ca semnatura din dreptul numelui meu nu este facuta de mine, parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale a ... (vezi toată discuția)
Politisti judiciari falsificatori de acte, manipuleaza procurorul naiv? ContSters184021 ContSters184021 Cum ar trebui sa reactioneze un procuror cand i se prezinta intr-un dosar (cu acte premergatoare) un proces-verbal de constatare a \"faptei\" semnat de doi ... (vezi toată discuția)
Delapidare, neacoperirea sumei in termenul stabilit livboy livboy am facut o delapidare la o firma am recunoscut fapta dar inca nam putut plati inapoi banii am avut termen pana azi 2 02 2015 ce mi se va intampla mi se face ... (vezi toată discuția)