Cum ar trebui sa reactioneze un procuror cand i se prezinta intr-un dosar (cu acte premergatoare) un proces-verbal de constatare a "faptei" semnat de doi martori fictivi (pentru fapte inexistente) dar nesemnat de invinuit plus un proces-verbal de aparenta prezentare a materialului de urmarire penala semnat in fals de un alt politist (judiciar) prin imitarea semnaturii invinuitului (prin copierea specimenului de semnatura dupa forma semnaturii existenta intr-o cerere de administrare de probe a acestuia)? :stunned: Colegii se ajuta intre ei, nu?
Precizare: In procesul verbal de prezentare spre procuror a materialului de urmarire penala falsificat, politistul dactilografiaza fictiv ca invinuitul (care locuieste intr-o alta localitate) isi recunoaste si regreta fapta (pentru a nu administra probele dovedind netemeinicia acuzatiilor cerute spre administrare) #-o
Procurorul a dispus inceperea urmaririi penale (rezolutie) dar a "uitat" sa comunice o copie a rezolutiei catre invinuit.
Ulterior, dandu-si seama, a dispus scoaterea de sub urmarirea penala dar a falsificat numarul dosarului, schimbandu-l (o "greseala" de numerotare). Un dosar cu probele de netemeinicie, alt dosar cu "recunoasterea" faptei. Poate nu se prinde nimeni. :duh:
Am sesizat C.S.M.-ul.
E bun de ceva?
Urmarire penala.
5AM
Am o intrebare in legatura cu al 2-lea paragraf din textul de mai jos.
In materie de procedura penala, exista o obligatie de a se realiza acte premergatoare ... (vezi toată discuția)