Oare conform noului cod, in cazul de mai sus intevine prescrierea faptei, chiar daca dosarul nu a ajuns la instanta inca?
In ce termen se prescrie aceasta fapta, tot 5 ani ca la majoritatea?
Buna!
As avea si eu o intrebare...
Daca sunt Administrator a doua Societati Comerciale dar fara drept salarial si in care nu am statut de actionar.Pana acum am detinut si o functie in cadrul companiei din care obtineam si venituri.Datorita situatiei financiare precare societatea nu ne-a mai putut sustine salarial in cea mai scurta perioada de timp aceasta urmand sa se inchida,iar eu fiind disponibilizat din functia pe care o detineam si ramanand doar administrator fara drepturi salariale.
Intrebarea mea este : Daca pot beneficia de indemnizatie de somaj in aceste conditii?
Stimata Doamna...persoana respectiva a fost condamnata pentru furt calificat in anul 2009...nu s-a predat ...a fost prins si arestat in anul 2011 ...si-a executat pedeapsa ...s-a eliberat anul trecut ..dar intre timp a aparut un dosar din 2010 pentru inselaciune...intrebarea mea este urmatoarea...cum este posibil ca un dosar penal sa stea la sectia de politie 4 ani de zile fara sa inainteze deloc...?
va multumesc frumos!...va rog sa imi spune-ti ...cum este posibil...ca un dosar penal sa fie la politie 4 ani de zile...fara sa inainteze absolut deloc?
Buna ziua,
As dori sa va adresez urmatoarele intrebari.
O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost eliberata conditionat. Intre timp a mai aparut un dosar in care are calitatea de invinuit intr-un dosar de inselaciune. Mentionez ca aceste fapte s-ar fii petrecut inainte de executarea pedepsei mai sus mentionate.
Si acum intrebarile:
1. Dupa ce s-a executat pedeapsa pentru prima fapta, exista posibilitatea de a primi pedeapsa cu suspendare pentru a doua fapta?
2. Pedepsele se pot contopii?
3. Daca dosarul este inca la parchet si partile se impaca, exista posibilitatea incetarii urmaririi penale?