avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiu88

Activitate ovidiu88

Am un prieten care a primit mandat pt tentativa de omor anu trecut in noiembrie 2013 sentinta definitiva 6 ani in regim inchis, intrebarile mele sunt :
1- noul cod penal ii aduce vreo modificare/reducere de pedeapsa?
2- regim de detentie dupa 1 an i se poate modifica in semi-deschis sau deschis si in caz de schimbare de regim la cate luni i se va socoti anul de puscarie?
3- O data cu sentinta definitiva la 6 ani i sa specificat si cand va avea prima comisie in vederea eliberari si anume 26 apr 2017 ... intrebarea este daca va beneficia de schimbare de regim si i se va socoti anul la 6/8 luni ... va intra mai devreme in comisia de eliberare pt buna purtare?
4- Din 6 ani practic cam cati ani face daca se conformeaza si e cuminte nu face rapoarte?
Va multumesc si astept sfaturile avocatilor :)
atunci ce modificari ar aduce noul cod penal in cazul lui ... in comparatie cu vechiul cod penal ? are vreun avantaj sau dezavantaj ? Multumesc anticipat
Am un prieten care aflat in stare de ebrietate a injunghiat pe cineva cu un cutit si a fost prins arestat, si-a recunoscut fapta din prima, sentinta definitiva a fost data in noiembrie 2013 la 6 ani (regim inchis). Mentionez ca el este persoana cu handicap gr 1-grav, este la prima fapta, si drept urmare a fost transferat de la Galati la Spital Penitenciar Jilava ... as dori sa intreb un avocat daca este adevarat ce-am auzit si anume : noul cod penal va reduce pedepsele aproape la jumatate pt cei aflati la prima fapta, cei bolnavi cronic cum este si el regim spital li se va calcula anul la 6 luni ? ... as dori sa stiu daca aceste afirmatii sunt adevarate si ce avantaje iar aduce NOUL COD PENAL la pedeapsa lui tinand cont ca este la prima fapta si este persoana cu handicap gradul 1-grav pe spital penitenciar Jilava ... Multumesc anticipat si astept raspuns :)