avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor cu premeditare - mandatul definitiv ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor cu premeditare - mandatul definitiv 6 ani regim inchis

Am un prieten care a primit mandat pt tentativa de omor anu trecut in noiembrie 2013 sentinta definitiva 6 ani in regim inchis, intrebarile mele sunt :
1- noul cod penal ii aduce vreo modificare/reducere de pedeapsa?
2- regim de detentie dupa 1 an i se poate modifica in semi-deschis sau deschis si in caz de schimbare de regim la cate luni i se va socoti anul de puscarie?
3- O data cu sentinta definitiva la 6 ani i sa specificat si cand va avea prima comisie in vederea eliberari si anume 26 apr 2017 ... intrebarea este daca va beneficia de schimbare de regim si i se va socoti anul la 6/8 luni ... va intra mai devreme in comisia de eliberare pt buna purtare?
4- Din 6 ani practic cam cati ani face daca se conformeaza si e cuminte nu face rapoarte?
Va multumesc si astept sfaturile avocatilor :)

Alte discuții în legătură

Schimbarea regimului detentie melinaR melinaR buna seara ma mai pus aceasta intrebare dar in alt mod nepotul meu a ajuns pe alt penitenciar cu regim semideschis acum in urma a doua rapoarte a ajuns inapoi ... (vezi toată discuția)
Modificarile aduse de ncp: tentativa de omor melinaR melinaR buna nu stiu cum sa formulez intrebare dar din cite am citit in noul cod penal incadrarea de tentativa de omor s-a modificat sau nu am citit eu bine va rog sa ... (vezi toată discuția)
Tentativade omor calificat melinaR melinaR Multumesc tuturor care mi-au raspuns si totusi mai am citeva intrebari care nu stiu cum sa le dau un inteles.Nepotul meu nu a avut avocat pe curtea de apel ... (vezi toată discuția)