avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativade omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativade omor calificat

Multumesc tuturor care mi-au raspuns si totusi mai am citeva intrebari care nu stiu cum sa le dau un inteles.Nepotul meu nu a avut avocat pe curtea de apel Bucuresti si nici pe ICCJ bine a avut unul din oficiu La tribunalul din giurgiu,sentinta fost de 6 ani sub supraveghere victima avind pe cercificatul medico-legal22-23zile de ingrijirii medicale si spune in decizia tribunalului ca ia fost pusa viata in primejdie .Si pe curtea de apel bucuresti nepotul meu a cerut contra expertiza medico-legala iau dat 11-12 zile de ingrijirii medicale leziunea nefiind primejdioasa pentru viata victimei asa au decis instantele ca incadrarea e de tentativa de omor calificat Tot nu pot intelege cum daca viata nu i-a fost pusa in primejdie e tentativa de omor calificat si nu vatamare grava sau alta incadrare .Cum se poate asa ceva la giurgiu tot Judecatorii si cu aceeasi scoala au dat o sentinta favorabila si sau luat in calcul toate circumstantele atenuante si la bucuresti nu au citit nuci dosarul bine. Tot procesul a durat 3 ani jumatate in tot acest timp nepotul meu nu a avut nici un fel de abateri de la lege dupa atita timp se trezeste aruncat in puscarie pentru 7ani jumate cum credeti ca are sa vina mai bun sau mai rau pentru ca ce a facut el nu e atit de grav in comparatie cu altii care omoara si scapa cu 7,8 ani .Mai am o problema daca era pericol public de ce nu a fost arestat din sala de judecata el a primit sentinta pe 6 apr,2009 si pe data de 11 apr, la ora 1 noaptea a venit mascatii si procororul de la arestat instanta stia ca are un copil mic si nevasta Cum crede-ti ca e nevasta lui si in prezent are cosmaruri e pur si simplu speriata de acest lucru .Timp de 3 ani jumate nu e arestat nu e dat in consemn la frontiera pentru ca afost plecat de doua ori in Italia si ajunge sa fie luat in timpul nopti ca cei mai mari criminali. Sper ca ma intelege cineva am foarte multe intrebari si cred ca le mai incurc .Acum am un avocat, sentinta e definitiva .va multumesc :((:sorry:[
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:24, 9 Aprilie 2010
Ce anume doriti de fapt sa aflati , acum fiind definitiva sentinta?
Daca este normal ceea ce s-a intamplat? Nu este normal! Daca se pot intampla astfel de lucruri si in alte cazuri? Se intampla atat de des incat devine o obisnuinta sa nu existe practica unitara , mai ales in domeniul penal! Unul fura o gaina si ia 5 ani , iar altul fura 100 de masini si ia 1 an cu suspendare! Este posibil orice!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Ce anume doriti de fapt sa aflati , acum fiind definitiva sentinta?
Daca este normal ceea ce s-a intamplat? Nu este normal! Daca se pot intampla astfel de lucruri si in alte cazuri? Se intampla atat de des incat devine o obisnuinta sa nu existe practica unitara , mai ales in domeniul penal! Unul fura o gaina si ia 5 ani , iar altul fura 100 de masini si ia 1 an cu suspendare! Este posibil orice!B-)

Nu pot decat sa fiu de acord cu aprecierile distinsului dn,avocat Mihai.
Pe de alta parte,pentru ca pararea oricaruia dintre cei pe care ii consultati sa fie cat mai avizata,trebuiesc consultate actele si lucrarile dosarului,pentru ca raspunsul v-a fost dat numai in functie de amanuntele date de dvs.
daca dvs considerati ca aveti probe puteti solicita revizuirea sentintei penale .
ca sa fie incadrata fapta la tentativa de omor nu tine de zilele de ingrijiri medicale ci de conditiile in care s-a savarsit infractiunea ,de intentie ,de mijloacele folosite la savarsirea ei,de modul de lovire ,de martori,etc
Probele nu trebuia sa priveasca incadrarea juridica a faptei.
La o prima vedere nu pare sa mai aiba sanse sa schimbe ceva.
Trebuia sa angajati avocat si daca existau sqanse poate se reusea ceva.
Insa pe omor si tentativa de omor costa mult avocatul...chiar si sa studieze dosarul, daca avocatul e serios...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizele medico-legale se contrazic melinaR melinaR Buna seara in urma unui conflict nepotul meu a sarit in apararea unui prieten si acesta a lovit victima cu o prajina acesta fugind inspre nepotul meu cu o ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor mihaela786 mihaela786 am un frate care este acuzat de tentativa de omor, impreuna cu un alt baiat au batut un barbat mai in varsta , respectivul baiat il acuza pe fratele meu ca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)