va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost taiat cu o sticla in zona ficatului perforandu-i astfel si plamanul si diafragma.Fratii mei au fost cei ce au anuntat politia si in urma scandalului ai primit mandat pe 29 de zile.Asazisa victima a fost externat din spital cu 44zile pe certif. medico legal.am facut recurs de judecare in libertate dar a fost respins.Acum baiatul accidentat nu vrea sa se impace Ma gandesc acum dupa acest mandat ce se va mai intampla?cu ce articol ar futea fi detinuti in continoare?mentionez ca unul dintre ei e recidivist.
Parerea mea este ca victima nu are posibilitatea de a se impaca cu agresorii, intrucat fapta consituier vatamare corporala grava. Victimei i-a fost pusa in primejdie viata, iar zilele de ingrijiri medicale , in nr. de 44. nu pot conduce la alta concluzie.De aceea a fost arestat si i s-a respins si recursul.Deci actele de urmarire penala isi vor urma cursul si cel mai probabil agresorii vor fi judecati.,Cel care este recidivist se va alege probabil cu o pedeapsa mai mare.
In cazul infractiunii de tentativa de omor, cerinta esentiala este INTENTIA. Daca sunt marturii care atesta intentia agresorului(fratele) gen: iti iau viata, te omor, e.t.c. sau se va constata intentia de ucidere prin alte forme, exista tentativa. Daca in schimb, a fost doar intentia de a-l speria, sau aparare, se va constata VATAMARE CORPORALA, dat fiind faptul ca sunt doar 44zile spitalizare.
Nu sunt prea mandru de mine ca va ajut, dar incerc sa pastrez o pozitie neutra.
Art. 181. - Vatamarea corporala
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(11) Fapta prevazuta la alin. 1 savârsita asupra membrilor familiei se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 1 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
@, Bighiu, vedeti si art. 182 alin. 2 , in care se specifica despre punerea in primejdie avietii persoanei.Din cele descrise de user, eu asa vad lucrurile, atingerea unor organe vitale...cred ca asa scrie si pe certificatul medico-legal.
Altfel, cum va explicati faptul ca agresorii se afla in arest? fapta aceasta este mai grava , iar periculozitatea faptuitorilor este considerata mai mare.Nu este vorba despre tentativa de omor in niciun caz, daca nu se dovedeste intentia. Iar autoaparare, nu prea vad sa exista, oricum , daca ar fi asa, este vadit disproportionata...
Agresiunea
Statescu
Buna ziua! Intr-o altercatie sunt 2 agresori si 2 victime ale agresiunii. Unul dintre agresori loveste cu un pumn prima victima, care cade la pamant.. ... (vezi toată discuția)