avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si tentativa de omor?

Mama a fost agresat si in urma certificatului medico-legal obtinut s-a stabilit ca i-a fost pusa viata in primejdie si i s-au acordat 16-18 zile de ingrijiri medicale. Ideea este ca in seara agresiunii eu, mama, sora si inca o prietena de-a noastra am fost in parc, unde agresorul ( pe care de altfel il cunoastem) ne-a studiat timp de 10-15 min, dupa care la 15 min de la plecarea noastra in parc acestea, impreuna cu inca 2 individe ne-a asteptat in fata blocului in care locuim, cu o bata in mana si a lovit-o pe mama in mod repetat. Mentionez ca la momentul respectiv, mama se deplasa cu ajutorul unei carje deoarece avea o afectiune la un picior ( ruptura de menisc) , deci era in imposibilitatea de a se apara, lucru de care agresorul a profitat.
Ideea este ca desi din punctul de vedere al avocatului cu care ne consultam , fapta s-ar incadra la tentativa de omor( deoarece este destul de explicit ca fapta agresorului a fost premeditata, ca doar nu se plimba asa degeaba cu bata in mana pe strada), procurorul a decis sa incadreze fapta la vatamare corporala grava, pe motiv ca: mama "n-a fost agresata cu cutitul".
Incadrarea faptei este motivul meu de indoiala.
Cine imi poate da un rasp clar asupra suspiciunilor pe care le am, v-as ruga sa ma ajute cat mai urgent. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 21:09, 7 Septembrie 2010
Buna seara .
Diferenta este de incadrare penala,pedeapsa prevazuta,urmarile infractiunii,etc.
Marius Bote .
Dupa nr. de zile de ingrijiri medicale fapta pare a fi vatamare corporala. Daca certificatul medico-legal spune ca viata mamei a fost pusa in primejdie, fapta se incadreaza la vatamare corporala grava. Faptul ca mama dvs. se deplasa cu ajutorul unei carje ar putea fi luat in considerare ca circumstanta agravanta judiciara .Daca agresorul nu a vizat zone vitale ale corpului ci a lovit in alte zone , nu poate fi luata in calcul tentativa de omor.
Diferenta intre cele 2 fapte expuse de dvs. este destul de semnificativa ,sub aspectul calificarei faptei , dar si a urmarilor produse sau care s-ar fi putut produce, a periculozitatii faptuitorului, a gradului de peroicol social al faptei , in functie de care decurg toate consecintele.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator
In certificatul medico-legal este specificat clar ca viata mamei mele a fost pusa in primejdie: printre aletele mama a avut o plaga de 7 cm in cap si una din coastele rupte i-a perforat plamanul, deci s-a produs pneumotorax, si din cate stiu eu plamanul e organ vital. Avand in vedere ca in seara respectiva noi am fost urmarite, si in plus au existat amenintari din partea agresorului prealabile faptei, noi am considerat ca fapta s-ar incadra la tentiva de omor si nu la vatamare corporala grava.
Eu as avea nevoie din parte dvs de o abrobare sau dezaprobare asupra acestui aspect.
Din noile relatari ale dvs. putem si noi exprima aceeasi opinie, anume ca fapta poate constitui tentativa de omor. Insa depinde de cei care ancheteaza cazul . Vedeti , puteti cere si o noua expertiza medico-legala si de asemenea puteti face plangere impotriva solutiei date de procuror .Va va spune avocatul dvs. cum trebuie sa procedati.
va multumesc ptr rasp

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Intrebare ... un rasp v-as ruga mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro [/b]Am mai vb despre cazul acesta: in timp ce ma deplasam spre casa impreuna cu mama, sora si inca o cunostinta, am fost urmarite si asteptate la loc in care ... (vezi toată discuția)
Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)