buna dimineata,
In crtificatul medico-legal,este mentionat,ca viata victimei a fost pusa in pericol,fiind incadrat penal la tentativa de omor.Partile impacindu-se,daca faptuitorul poate primi pedeapsa cu suspendare(mai avind antecedente penale,in1987 arestat pt violare de domiciliu,2007 braconaj piscicol cu amenda)
Impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala in cazul tentativei de omor, dar poate fi folosita ca argument in fata judecatorului pentru o pedeapsa mai mica.
Este posibil sa fie cu suspendare, dar sansele nu sunt prea bune.
Pt infractiunea de omor sub forma tentativei nu prea se da cu suspendare, mai ales daca victima si-a pierdut un organ. Sansele sunt minime. Luati-va un avocat care sa incerce sa schimbe incadrarea la "vatamare corporala grava" daca vreti sa creasca sansele pt suspendare.
Ceea ce deosebeste infractiunea de vatamare corporala grava avand ca urmare punerea in primejdie a vietii persoanei de tentativa la infractiunea de omor este pozitia subiectiva a faptuitorului fata de actiunile care constituie latura obiectiva a infractiunii.
In timp ce in cazul infractiunii prevazute in art. 182 alin. (2) teza ultima C. pen. faptuitorul actioneaza cu praeterintentie - in sensul ca, urmarind sa loveasca victima sau sa-i cauzeze o vatamare corporala, se produce o consecinta mai grava, si anume punerea in primejdie a vietii acesteia, consecinta care depaseste intentia faptuitorului si in raport cu care el se afla in culpa -, in cazul tentativei la infractiunea de omor, acesta actioneaza numai cu intentie.
Pentru stabilirea pozitiei subiective a faptuitorului trebuie sa se tina seama de toate imprejurarile in care fapta a fost comisa, de obiectul folosit, de regiunea corpului vizata si de urmarile produse sau care s-ar fi putut produce, iar daca nu se poate stabili culpa faptuitorului in ceea ce priveste consecinta mai grava produsa, atunci acesta va raspunde pentru tentativa la infractiunea de omor.