avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertizele medico-legale se contrazic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertizele medico-legale se contrazic

Buna seara in urma unui conflict nepotul meu a sarit in apararea unui prieten si acesta a lovit victima cu o prajina acesta fugind inspre nepotul meu cu o bita in mina din lovitura primita s-a dezechilibrat si a cazut in cutitul nepotului meu care a strigat la el sa nu se apropie de el ca are cutit dup ace ;s-a intepat s-a ridicat si ia dat cu bita in cap nepotului meu care acesta a fugit cind a auzit ca la taiat .Declaratia e aceasta data si de victima si de nepotul meu ca a cazut in cutitul lui .Primul cercificat medico-legal e de 22-23 zile de ingrijiri medicale intepatura a avut un centimetru in piept partea dreapta spuninduse ca ia fost extras750 ml sg. din cavitatea .pleurala. in urma acestui cercificat nepotul meu a primit incadrarea de tentativa de omor calificat in prima instanta la condamnat la 4 ani cu suspendare si 6 ani sub supraveghere dind victimei 100 de milioane despagubiriDar nu a fost multumit a facut recurs la curtea de apel bucuresti si aici nepotul meu a cerut contraexpertiza medicala din care s-a constatat ca victima nu a fost atit de bonllav pe cit s-a dat in primul cercificat medico-legal concluziile din contraexpertiza sint: plaga injunghiata parasternal localizata la nivelul articulatiei costernale IV dr, de 1 cm lungime caracter nepenetrant al plagii fiind stabilit prin explorare instrumentala si investigatii radiologica negativa pentru colectii i-pleurale. adica nu i-a fost extras 750 ml, sg din pleura conform radiografiilor si a necesitat 11-12 zile de ingrijiri Pe aceasta contraexpertiza la condamnat pe nepotul meu la 7 ani jumate ptr tentativa de omor calificat Nu stiu eu prea multe dar am citit in cod penal ca incadrarea se face dupa cercificatul medico-legal va multumesc.:((:((:(( LA ICCJ ia fost respins apelul pe motiv ca fiind nefondat mai mult de ce au spus doctori ce ar mai vrea domnul judecator motive nu nepotul meu s-a luat de victima ci acesta ia urmari cu masina si ia provocat dar din cite se pare un domn judecator nu are atit de mult timp sa se uite mai bine in dosar ce il intereseaza ca distruge viata unui tinar car tocmai incerca sa aibe o familie avind un copil .Emai usor sa dai sentinta si gata nu te doare ca e vinovat sa ca nu e .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:00, 22 Iunie 2010
Si care ar fi intrebarea dvs:)?

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Dupa aceasta relatare ar trebui sa urmeze .intrebarile
Deci,care sunt acestea ?

In orice caz,indiferent ce vreti sa afirmati sau sa aflati , mai trebuie sa verificati in ce masura este adevarara afirmatia pe care ati facut-o,cum ca partea vatamata "a cazut in cutitul" pe care in mod "prietensc" tocmai il scosese nepotul dvs.
buna multumesc ptr raspunsuri dar intrebarile mele sint ce se mai poate face in continuare de si la dosar sint foarte multe contradictii si martori care nu au avut nici o legatura cu cazul Din declaratia partii vatamate e asa:Dupa ce a coborit din masina proprie cu o bita in mina prietenul nepotului meu a discutat cu el de la departare avind o prajina in mina nepotul meu era pe partea dreapta a masinii prietenului lui si nu avea nimic in mina dar in momentul cind a vazut ca victima a fugit inspre el fiind lovit de prietenul nepotului meu peste piciorul sting din declaratia victimei el spune ca a fugit inspre nepotul meu cu intentia de al ocoli ce nu inteleg eu e ca masina lui era in fata trasa nici decum in spate si cum a vrut s a-l ocoleasca pe nepotul meu cu o bita ridicata si lovindul cu ea in cap nepotul meu cind la vazut ca vine inspre el s-a aplecat in masina si a luat un cutit sau briceag din masina si strigind la partea vatamata sa nu se apropie de el ca il taie ca are cutit in mina dar acesta a venit inspre el si din spate prietenul nepotului meu i-a mai dat o prajina in spate si din lovitura a cazut in bratele nepotului meu nu inainte de ai aplica o bita in cap victima in declaratie spune ca dupa ce a fost taiat a dat cu bita acu nu mai stiu nici eu cum sa inteleg ca nici el nu spune tot se contrazice in declaratii si pentru un centimetru de intepatura care nu apentrat muschiul pieptului spune ca a ajuns sa-si cumpere carucior cu rotile asta da minciuna si o pot dovedi ca nu e adevarat itrebare : daca cerem revizuirea dosarului se poate cere o suspendare apedepsei pe perioada procesului avind in vedere conduita buna si ca are un copil de un an si doua luni avind executata din totalul de 7 ani jumate un an si o luna va multumesc.
BUNA.ACELASI LUCRU AM PATITI SI NOI CONTRAEXPERTIZA FARA VICTIMA DOAR PRIN ACTE SI A LUAT 12 ANI.AMI PARE RAU SINCER
buna seara daca stie cineva cind v-a intra noul cod penal in vigoare si ce modificari contine el pentru nepotul meu se va putea face ceva in baza acestui cod si am o rugaminte sa mi raspunde ti daca pute ti nepotul meu a platit un avocat si nu are o copie de pe contractul acela daca ii va cere avocatului o copie dupa acest contract acest avocat nu a facut decat cateva inscrisuri si in colo nimic daca acesta nu se a facut treaba are seanse sa ii restituie bani pe care ia luat avind in vedere ca el pe curtea de apel bucuresti nu a avut avocat si acesta sustine ca a fost avocatul lui de ce a mai fost pus unul din oficiu

Alte discuții în legătură

Expertizele medicale melinaR melinaR buna am si eu citeva intrebarii legate de expertizele medicale in procesele penale ,din cite am inteles eu pe baza cercificatelor medico-legale se stabilesc ... (vezi toată discuția)
Cod penal complice sau martor melinaR melinaR Am un nepot care in urma cu 3 ani jumate a fost impreuna cu un prieten la o discoteca ,acolo prietenul lui s-a intilnit cu un baiat care avea oproblema cu el ... (vezi toată discuția)
Disperare, teama, nedreptate, distrugerea vietii unui om aflat intr-o inchisoare din romania melinaR melinaR timp de 5 ani jumate tot scriu pe acest site unii m-au ajutat cu unele sfaturi altii m au criticat dar acum am ajuns la capatul puterilor nu mai pot rezista in ... (vezi toată discuția)