avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal complice sau martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal complice sau martor

Am un nepot care in urma cu 3 ani jumate a fost impreuna cu un prieten la o discoteca ,acolo prietenul lui s-a intilnit cu un baiat care avea oproblema cu el ,s-au luat la bataie si nepotul meu cu prietenul lui au plecat cu masina prietenului ,victima s-a luat dupa ei si ia prins la matusa prietenului in poarta .Aici prietenul a luato prajina din curtea matusii ,si alovit victima in spate deoarece acesta il lovise pe nepotul meu in cap cu o bita,nepotul meu cazind linga masina ,a luat un briceag din masina si cind s-a intors victima din lovitura primita in spate a cazut peste nepotul meu si s-a intepat in cutit .Pentru acest lucru nepotul meu e condamnat la 7 ani jumate de puscarie si prietenul figureza ca martor.AM o intrbare de de ce prietenul e martor totodata si el a lovit victima ,si mai e ceva nepotul meu ia dat daune morale victimei 50 milioane vechi lei daca prietenul e martor el de ce ia dat 50 milioane lei victimei ca ce ? Mai vreau sa stiu cit dureza sau cit e legal sa dureze motivare unei decizii pe inalta curte are deja 4 luni de la sentinta finala si nici acum nu am putut vedea dosarul Cum pot ajunge la dosar si daca mai pot face ceva pentru neopotul meu ,Mai am o intrbare cum se fac arestarile dupa ce s-a dat sentinta definitiva la cit timp se aresteaza o persoana si in ce mod avind in vedere ca persoana respectiva nu e o persoana violenta caci pe el lau arestat dupa4 zile la ora 1 noaptea stiindu-se ca are familie si copil de 1luna.Nevasta lui e si acum socata nu isi poate reveni din socul care la avut cind au intrat mascati peste ei. va multumesc daca se va gasi cineva sa-mi raspunda.
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 16:56, 24 Iulie 2009
Buna seara,
Dosarul dvs este mult mai complicat decat pare la prima vedere. Este foarte important ceea ce a declarat agresorul transformat in victima. Fiindca daca el a declarat ca numai nepotul dvs l-a lovit este si normal ca prietenul nepotului figureaza ca martor! Iar explicatia cu "nepotul meu era lovit pe jos , avea un cutit la el , iar agresorul a cazut in cutit peste el" uitati-o ! este puerila !De ce avea cutitul scos si tocmai cand se bateau? Nu raspundeti , fiindca intrebarea este retorica!B-)
Politia pune imediat in executare mandatul de arestare! La orice ora din zi si noapte , nu are importanta! Mai ales cand este vorba si de tentativa de omor!
La Inalta Curte de casatie si Justitie poate dura si 1 an! Numai redactarea hotararii dureaza cateva luni!
Victima din cite stiu eu declaratia a fost ca prietenul la lovit prmul si s-a dezechilibrat asta o spun pentru ca am fost in sala de judecata cind a recunoscut si victima si nepotul meu caci asa s-a intimplat.Daune morale de ce a dat si prietenul daca era martor. MULTUMESC PENTRU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizele medico-legale se contrazic melinaR melinaR Buna seara in urma unui conflict nepotul meu a sarit in apararea unui prieten si acesta a lovit victima cu o prajina acesta fugind inspre nepotul meu cu o ... (vezi toată discuția)
Cum da un judecator o sentinta mimi28 mimi28 nu am mai scris de mult pentru ca am foarte multe nelamuririi in legatura cu justitia noastrasi foarte multe intrebari.Prima inrebaree cea de sus cum da un ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat melinaR melinaR buna seara nu am mai intrat demult pe acest forum dar nu prea inteleg ceva in legatura cu problema pe care o am .Am un nepot care din prostia de a sari in ... (vezi toată discuția)