avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor calificat

buna seara nu am mai intrat demult pe acest forum dar nu prea inteleg ceva in legatura cu problema pe care o am .Am un nepot care din prostia de a sari in ajutorul unui prieten,a ajuns dupa gratii cu o condamnare de 7 ani jumate Cum e o vorba romaneasca si batut si.. si cu bani luati asa a ajuns sa nu fie aproape de familia lui adica de copilul lui.Aprimit aceast incadrare pentru ca victima are 11 zile de ingrijiri medicale si nepotul meu 9 si acestea pentru ca aplecat pe semnatura din spital nu mai stiu ce sa fac prietenul e bine mersi acasa si nepotul meu in puscarie .Din ce stiu eu si prietenul a lovit victima cu o prajina si totusi apare in proces ca martor,cum se da o incadrare juridica dupa gravitatea faptei adica actul medico-legal sau dupa cum cunosti procurorul va mai spun ca fapta nu a fost facuta cu intentie si briceagul nu era arma nepotului meu era a prietenului din masina acestuia al uato dupa ce victima la lovit cu o bita in cap intr timp prietenul a lovit victima peste picioare si a cazut in cutitul nepotului meu aceasta e declaratia nepotului meu care e confirmata de victima Rana victimei a fost in piept dar aceasta a necesitat 11 zile de ingrijri.Nici atit nu a stat in spital pentru ca la 6 zile eu l-am vazut in sat si chear m-am mirat caci era mare zarva pe rudele lui .A primit daune morale de la nepotul meu 50 milioane vechi si de la prietenul lui nepotul meu inca 50 .Asta nu am inteles daca prietenul e martor de ce a dat daune morale? Va multumesc ce pot face
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:05, 6 Aprilie 2010
sa-i angajati avocat daca se mai poate face apel. daca acea condamnare e definitiva, nimic
Nu conteaza al cui era briceagul , ci cine l-a folosit cu intentia de a lovi. Nu a avut avocat? Daca da, luati lagatura cu el si va va explica ce a fost si ce mai puteti face...
Situatia este complicata ,pentru ca din cate inteleg este pronuntata deja o sentinta de condamnare,iar acum trebuie sa uziteze de calea de atac a sentintei pentru a-si proba eventuala nevinovatie sau pentru ase diminua condamnarea .
Luati urgent legatura cu un avocat cu nume si cu performante,pentru a-l ajuta pe nepotul dvs.
In rest,fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,nimeni nu se poate pronunta asupa sentintei.
nici nu stiu cum va mai puneti problema dragi useri, ca nu ar fi avut avocat... evident ca in astfel de cazuri codul stpuleaza obligatia asistarii de catre un avocat.
este foarte bine sa se incerce o micsorare a pedepsei, daca doamna interesata va apela la un avocat.
nepotul dvs, de retinut este, ca a apucat sa declare ca victima a cazut in cutitul lui. intrebarea pe care completul de judecata si-a pusa, cu sifguranta a fost; ce cauta nepotul cu cutitul in mana, in timpul altercatiei dintre victima si celalat baiat....spre ce era acest cutit orientat, de vitima s-a infipt cu pieptul in el, ce manevre s-au facut incat lovitura a fost in piept ci nu in alta parte. fiind la nivelul pieptului victimei, se presupune ca nepotul dvs tinea cutitul ridicat.

sigur ca incercarea moarte nu are... dar sa luati in calcul ce v-am scris.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertizele medico-legale se contrazic melinaR melinaR Buna seara in urma unui conflict nepotul meu a sarit in apararea unui prieten si acesta a lovit victima cu o prajina acesta fugind inspre nepotul meu cu o ... (vezi toată discuția)
Cod penal complice sau martor melinaR melinaR Am un nepot care in urma cu 3 ani jumate a fost impreuna cu un prieten la o discoteca ,acolo prietenul lui s-a intilnit cu un baiat care avea oproblema cu el ... (vezi toată discuția)
Expertizele medicale melinaR melinaR buna am si eu citeva intrebarii legate de expertizele medicale in procesele penale ,din cite am inteles eu pe baza cercificatelor medico-legale se stabilesc ... (vezi toată discuția)