avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertizele medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertizele medicale

buna am si eu citeva intrebarii legate de expertizele medicale in procesele penale ,din cite am inteles eu pe baza cercificatelor medico-legale se stabilesc incadrarile juridice .Daca o persoana a fost intepata cu un corp taios (cutit,cater,briceag,surubelnita)si spitalizarea e de 6,7 zile si rana de un centimetru adincime ,ce incadrare se da .Avind in vedere ca victima din declaratiile pe care le-a dat spune ca din lovitura primita in picior s-a dezechilibrat si a cazut peste persoana care avea un cutit in mina si striga la el sa nu se apropie ca are cutit .Pe baza expertizelor medico-legale se poate cere o revizuire a dosarului .S-a facut si o contra expertiza medico-legala care a specificat ca nu i-a fost viata pusa in pericol . am descoperit in dosar din declaratiile victimei ca minte spune ca a vindut masina propietate personala ca sa poata cumpara un carucior cu rotile ca nu se pute deplasa din cauza ranii pe care a avuto ,stiu sigur ca in urma cu citeva zile victima a avut un accident de masina si din acest accident a fost vorba de o victima cu traumatisme lombare am inteles ca are coloana fracturata cum se poate dovedi ca el amintit stiu ca a depus o chitanta la dosar si are si un martor care spune ca e adevarat daca eu dovedesc acest lucru e motiv de revizuire . MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 25 Septembrie 2010
D-voastra ne-ati dat nr. de zile de spitalizare si nu nr. de zile de ingrijiri medicale acordate prin certificatul medico-legal, ca sa va putem specifica incadrarea juridica data faptei; revizuire...de ce nu cititi art. 393 si urm. cod pen. ca sa fiti lamurit in privinta revizuirii?
avocat Cristina Popescu
Sunt notiuni diferite zile de spitalizare,de concediu medical si altceva sunt zilele de ingrijiri medicale asupra numaruluiacestora concluzionand un medic legist in concluziile certificatului medico-legal pe care il emite dupa consultarea unei persoane si dupa verificarea actleor sale medicale.
Numarul de zile stabilit de medicul legist,, este cel care determina incadrarea juridica a faptelor.
incadrarea juridica pentru 10,11 zile de ingrijirii medico-legale e de tentativa de omor calificat art 174-175 ,in prima faza cercificatul medico-legal e de 22-23 zile de ingrijirii medicale la contra expertiza ceruta de inculpat s-a stabilit ca a necesitat doar 10-11 zile de ingrijirii dar incadrarea a ramas acceas multimesc pentru raspunsuri..
Indiferent de numarul de zile daca incadrarea este tentativa de omor calificat,este vorba de atingerea unor organe vitale.
Ar fi bine daca ati incerca sa relatati cum s-au petrecut faptele.
fiul meu a plecat seara la o discoteca dintr-un sat apropiat impreuna cu un prieten cu masina acestuia In discoteca prietenul fiului meu a avut un conflict cu victima din cauza unei fete ei se sicanau pe unde se intilneau .Fiul meu a interveni spunindu-le ca nu e frumos si au plecat din discoteca la masina victima cind a vazut ca pleaca s-a dus dupa ei a inceput sa injure si prietenul fiului meu la prins de plovar si a pornit masina mergind cu el citiva metri .Au plecat spre casa pe drum unchiul prietenului fiului meu la sunat pe acesta sa -l duca si pe el la autostrada pentru a pleca in cursa .Din urma victima si citiva prietenii au venit cu masina acestuia sa termine ce avea de impartit cu prietenul fiului meu .A oprit masina in fata masinii lor si a coborit din masina cu o bita conform declaratiei pe care a dato victima fiul meu era pe partea dreapta a masini prietenului sau ,prietenul lui cind a vazut victima ca a coborit din masina cu o bita a luat din curtea unchilui sau o prajina ,cind victima s-a apropiat de el la lovit cu prajina pe spate si peste picioare victima daca a vazut ca nu poate sa-l razbeasca s-a repezit inspre fiul meu care de frica cind la vazut cu bita ridicata si vine fuga inspre el a cautat in torpedoul masini si a gasit un cutit ,briceag sau cater pentru ca nici el nu a vazut ce a luat in mina pentru ca era intuneric si la dosar nu exista nici bita nici corpul delict el striga la victima sa nu vina inspre el ca e inarmat cu un cutit dar victima a continuat sa mearga cu baita ridicata si lovindul in cap cu ea din spate a primit o lovitura de prajina peste picior si s-a dezechilibrat si a cazut in bratele fiului meu care tine cutitul in mina aceasta e declaratiia victimei si pe baza ei fiul meu are de facut o pedeapsa de 7,ani jumate VICTIMA SPUNE IN DECLARATII CA NICI DECUM NU IA INSTIGAT SAU ALTCEVA A SPUS CA A PLECAT CU PRIETENII LA 11-12 NOAPTEA SA MANINCE LA UN RESTAURAN DINTR-O COMUNA APROPIATA DAR LA RECONSTITUIRE FIUL MEU NU A FOST CHEMAT DE DOMNUL PROCOROOR NU STIU CU CINE A FACUT RECONSTITUIREA .dACA SE TINEA CONT CA AU FOST INSTIGATI SI URMARITII DE CATRE VICTIMA NU AVEA NICI UN SENS SA TREACA PRIN ACEL LOC PENTRU A AJUNGE LA ACEL RESTAURANT PENTRU CA ERA OUN ALT TRASEU MAI APROAPE DE DISCOTECA NU IA FOST ATINS NICI UN ORGAN PENTRU CA RANA AFOST DE UN CENTIMETRU ADINCIME SI NU I-A FOST VIATA PUS IN PERICOL CONFORM CONTRAEXPERTIZEI MEDICO-LEGALE DIN CARE REIESE CA A AVUT CITEVA COPCI SI A FOST PUTIN CURATATA RANA VA MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Expertizele medico-legale se contrazic melinaR melinaR Buna seara in urma unui conflict nepotul meu a sarit in apararea unui prieten si acesta a lovit victima cu o prajina acesta fugind inspre nepotul meu cu o ... (vezi toată discuția)
Acte false depuse de partea vatamata la dosar melinaR melinaR BUNA cred ca e cam tarziu sa mai pun totus aceasta interbare dar poate cineva se loveste de ea si nu pateste ca mine .De trei ani tot pun intrebari si am ... (vezi toată discuția)
Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)