avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate carla44

Activitate carla44

De fapt nici nu stiu de ce mi-am facut iluzii c-ar fi altfel,fiindca la noi absolut toate legile sant interpretabile,ca de altfel cum este si proiectul pentru gratiere si amnistie,in care la art.1 spune ca se gratiaza toate pedepsele pana la 4 ani sau din legile speciale(cum este 143/2000),pe urma vine cu remarca cine nu beneficiaza,si-i inclusa din nou legea speciala 143/2000 ca nu beneficiaza.Nu asta mi se pare absurd,absurd mi se pare ca cineva sa faca detentie pentru 0,50 grame consum de drog si trafic ,din care s-a si confiscat si recuperat fabuloasa suma de 300 ron.Este la prima abatere si s-a intamplat ca la alti multi tineri care ii tenteaza tot ce nu-i voie,sub influente de modificare de personalitate la varsta adolescentei.Cu ce este mai periculos acest om ca si unul care va fi eliberat pentru alte infractiuni mult mai grave pe care nu le descriu aici (talharie,omor din culpa,etc.).Bineinteles ca nu sant de acord cu consumul de droguri,desi pana la urma este optional ca si la alcool (devii sau nu alcoolic).In Olanda este legalizat dau cu titlu de exemplu consumul,etc.da asta nu-nsemna ca toti sant drogati.Si la noi se bea,nu-nseamna ca toti sant alcolici.La cauzele ce genereaza mai nou acest val de imense infractiuni de toate felurile marii nostri alesi se "umbla" cumva ??? ,pentru ca doar metoda coercitiei societatii nu-i suficienta ! Vor veni altii "mici sau mari infractori" determinati sa faca exact aceleasi lucruri de aceleasi cauze(probleme).Daca doresti obtinerea unui efect nedorit ,atunci elimina mai intai cauza sau cauzele.
"Și poate că nici este loc /Pe-o lume de mizerii /Pentr-un atât de sfânt noroc /Străbătător durerii...
Garabet Ibraileanu "Pesimismul și optimismul sunt adevăruri relative. Viața nu e nici bună, nici rea în sine. E cum o simți -- și nimic alta.
Moartea prin sinucidere e tot atât de „determinată" ca și orice moarte, ca și moartea de cancer. Moartea cauzată de o boală fizică e termenul fatal al unor procese fiziologice. Sinuciderea -- al unor procese sufletești."
In Biblie scrie ca la fel de vinovat este cel care a produs o durere ca si cel care a instigat sa se produca ,dar aici nu se face nimic .
simonette12 a scris:

Legea 202/2010 va intra in vigoare in 26 noiembrie 2010.
Aceasta lege aduce modificari si completari ale codului penal si al codului de procedura penala, insa acestea nu modifica cu nimic situatia celor aflati in situatia fratelui dvs., mai exact dispozitiile privitoare la conditiile liberarii conditionate au ramas neschimbate.:sorry:


Am si eu o intrebare.
Copilul meu are de executat o pedeapsa de 3,5 ani,a facut 15 luni la care se adauga cursurile facute,zilele de munca.Cu noul cod penal se poate cere liberarea conditionata la jumatatea pedepsei ?(are 41 de luni in total,si a facut 15 )
Cu multumiri
am cineva condamnat cu legea 143/2000 la 3,5 ani inchisoare si nu i s-a retinut art.16 pe motiv ca denuntul a fost facut de catre inculpat dar deja persoana respectiva era urmarita de catre organele legale.A executat deja 16 luni de pedeapsa.Intrebare:In aceste conditii se mai poate invoca legea 682/2002 prin aplicarea legii mai favorabile?.....pt ca conf. L 143/2000 art 1 si art.2 esti condamnat o singura data pt.aceeasi fapta nu de 2 ori(cum i s-a adaugat art.76 lit d c.pen etc) pentru descontopirea pedepsei.